Haberler

Dış Hatlar Terminallerinde Kullanılan İlk Oy HDP'nin

Güncelleme:

Oyunu yurtdışında kullanması gereken HDP Batman Milletvekili adayı Ali Atalan, İstanbul Dış Hatlarda oy kullanan ilk vekil adayı oldu.

Seçime 17 gün kala kullanılan ilk oy HDP'nin oldu.

Almanya'da oturan ve HDP tarafından Batman'da birinci sıra milletvekili adayı gösterilen Ali Atalan, İstanbul Havalimanı Dış Hatlarda kurulan seçim sandığında oyunu kullandı.

Atalan böylece yırtdışında oturan ve Türkiye'de milletvekili adaydı gösterilenler arasında oy kullanan ilk vekil adayı oldu.

Kullanılan bu ilk oy ise HDP'nin oldu. İstanbul Atatürk Havalimanı Dış hatlar'da kurulan sandıkta oy verme işlemi devam ederken, Türkiye'de kaydı bulunmayan HDP Batman Milletvekili Birinci sıra adayı Ali Atalan da oyunu kullandı.

Sabah saatlerinde, Batman Medya Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ercan Aslan'ın da bulunduğu uçakla İstanbul'a giden Atalan, ilk olarak havalimanı dış hatlarda bulunan 3. Seçim sandığında oyunu kullandı.

Özellikle yurtdışı oylarında parti olarak patlama beklediklerini belirten Ali Atalan, "Bizim ikinci parti olmamız büyük ihtimal dahilindedir, hatta kesindir. Yani Ak Partiden sonra ikinci partiyiz. Bir de Yurtdışı oylarında bir patlama bekliyoruz. Türkiye genelinde nasıl bir oy patlaması beklentisi varsa, yurtdışında da var. Geçtiğimiz günlerde insanların oy kullanmak için mobilize olması ve yoğun katılımı bunun göstergesidir. Partimizin yurtdışından beklediği 400 Bin oy beklentisini yakalayacağımızı düşünüyorum. Bunun için z. Çok umutlu ve inançlıyız. Oradaki halkımız da harekete geçmiş durumda. İyi bir sonuç alacağız. 400 Bin oy hedefimizdir alacağımıza da inanıyorum" dedi.

Diğer aile fertlerinin Almanya'da oy kullandığını belirten Atalan, akşam saatlerinde ise İMC TV'nin canlı yayınına katıldı.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Ali Atalan Türkiye Almanya Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title