Haberler

Diriliş Gençlik Derneği Genel Başkanı Berivan Algın'dan Suçlamalara Cevap

Diriliş Gençlik Derneği Genel Başkanı Berivan Algın, bazı yerel gazetelerde hakkında çıkan haberlerin asılsız olduğunu belirtti.

Diriliş Gençlik Derneği Genel Başkanı Berivan Algın, bazı yerel gazetelerde hakkında çıkan haberlerin asılsız olduğunu belirtti.

Van- Şişli Öğretmenevi'nde düzenlenen basın toplantısına, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, AK Parti Van Milletvekili adayı Burhan Kayatürk, Nizamettin Ağar, AK Parti ilçe başkanları ve STK temsilcileri katıldı. Burada bir konuşma yapan Diriliş Gençlik Derneği Genel Başkanı Berivan Algın, derneğin yeni ve güçlü gelişen Türkiye için milli, manevi, kültürel, ahlaki ve evrensel değerlere sahip, inancına bağlı, bilinçli, merhametli ve üstün nitelikli gençler yetiştirmek amacında olduğunu vurguladı. Derneğin kısa zamanda ülke genelinde teşkilatlanmaya gittiğini ifade eden Algın, 6 ay gibi kısa süre içinde pek çok ilçede şubeler açıldığını söyledi. Bazı gazetelerde hakkında çıkan iddiaların asılsız olduğunu ifade eden Algın, "Bazı yerel gazeteciler, kendini yargı yerine koyuyor. Basın ilke ve etik değerlerini hiçe sayarak sözüm ona haber ve gazetecilik yapan yerel basın mensubunun başlık olarak seçtiği "Diriliş Fiyaskosu" zaten konuya bakış açısını ve peşin hükmünü koyuyor. Böyle bir gazetenin tarafsızlığı diye bir şey olamaz. Hiç bir belge ve kanıt olmadan, kurumu karalayan bu başlık bile başlı başına suç örneği teşkil ediyor. Kendisine servis edilen haberi ve çirkin iftiraları gerçekmiş gibi araştırmadan, sorgulamadan, sorumsuzca tek taraflı olarak yazıyor. Dernekler ticari kurumlar değildir. Kar amacı gütmezler ve ticaret yapmazlar. Tamamen kamu yararı gözeten sosyal sorumluluk faaliyetlerinde bulunurlar. Gönüllülük esasiyle çalışırlar. Van'da ki yardım konseri de bu gayeyle iki dernek şubesinin ortak kararı ile yapılmıştır. Katılımın az olması, biletlerin beklenen seviyede satılamaması ve hedeflenen gelirin elde edilememesi fiyasko değildir. Bu en azından destek veren, bilet satın alan ve konsere katılan kişilere haksızlık ve büyük bir saygısızlıktır" dedi.

Gör-Bir Görme Engelliler Derneği Van Şube Başkanı Osman İnci'nin gazeteye verdiği demecinde konserden 20-25 bin TL gelir elde edildiğini, konsere katılan her kesin para bıraktığını ve derneğin genel başkanı Berivan Algın ile Van il eski Başkanı İrfan Gülaçar'ın bu paraları alarak gittiğini söyleyerek iftira ve yalan beyanlarla kamu oyunu kasten yanılttığını vurgulayan Algın, "Soruyoruz Osman İnci'ye: "Bu organizasyonun yapılmasında seninde kararın var. O halde, bu ithamların doğru ise neden bu güne kadar bekledin? Beklediğin bir şey mi var? Neden konser sonrası basına demeç vererek teşekkür ettin ve "Bu bir organizasyondur, biz biletleri satamadık, gelir elde edemedik, Erzurum'dan gelip Van'da bilet satıyorlar ancak biz kendi ilimizde satamıyoruz. Bu konuda çok üzgünüz" diyerek yetkilileri bu konuda duyarlı olmaya çağırdın. Konser sonrası yaptığın basın açıklamasında bizlere teşekkür ederken, neden 1 hafta sonra gazeteye farklı bir açıklamada bulundun? Hangi demecin doğru? Biz, seni bu iddialarını resmi belgelemeye davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Algın, "Açıkça görülerek, art niyetli yapılan bu haberin derneğimize yönelik bir saldırı olarak kabul ediyoruz. Yerel gazetenin habere konu olan hiçbir araştırma yapmadan kanıt ve belgesi olmadan sadece dedikodu, iftiraya dayalı haberinin kasıtlı yapıldığını düşünüyoruz. İddia sahiplerinin iddialarını kanıtlamalarını bekliyoruz. Aksi takdirde dedikodu gazeteciliği ile kamuoyu önünde yapılan kasıtlı iftira kampanyasından ötürü haklarında tazminat davası açılarak maddi ve manevi yaptırımla karşı karşıya kalarak en ağır şekilde cezalandırılacaktır" dedi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fevzi Özgökçe Tuşba Şişli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title