Haberler

Diriliş Ertuğrul'un Hayme Anası, Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu'nda

Hayme Ana’nın türbesinin bulunduğu Domaniç Çarşamba köyüne gelen Diriliş Erturğrul dizisinde Hayme Ana karakterini canlandıran sanatçı Hülya Darcan, Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret etti.

Hayme Ana'nın türbesinin bulunduğu Domaniç Çarşamba köyüne gelen Diriliş Erturğrul dizisinde Hayme Ana karakterini canlandıran sanatçı Hülya Darcan, Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu'nu ziyaret etti.

Hayme Ana karakterini canlandıran ünlü sanatçı Hülya Darcan'ı Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu'nda görmekten mutluluk duyduklarını belirten, Okul Müdürü Bülent Gül, üniversite senatosunun kararıyla Domaniç Meslek Yüksekokulu'nun adının Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu olarak değiştirildiğini belirterek, "Bugün itibariyle Meslek Yüksek Okulumuzun yeni ismi olan Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu tabelasının açılışını Diriliş Ertuğrul dizisinde Hayme Ana karakterini canlandıran Hülya Darcan hanımefendinin katılımlarıyla gerçekleştirdik.Okulumuza gelerek bizleri onurlandırdığı için Hülya Darcan hanımefendiye ayrıca teşekkür ederim. Diriliş Ertuğrul filmi herkesim tarafından ilgiyle izlenmekle birlikte Domaniç ilçesinin, Osmanlı'nın kuruluşunun temellerini atan Hayme Ana'nın tanınırlılığını da artırdı. Bu açıdan, Diriliş Ertuğrul filmi tarih şuurunu kitlelere kazandırırken, Osmanlı Devletinin kurucusu Osman Gazi'nin doğup büyüdüğü Domaniç'i de geniş kitlelere tanıttı. O açıdan, Diriliş Ertuğrul ekibine müteşekkiriz.

Diriliş Ertuğrul ekibin Domaniç'e gelmesiyle ilgili organizasyonun gerçekleşmesinde katkıları olan Domaniç Kaymakamımız Bünyamin Karaloğlu 'na, Kayı Boyu Yörükleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yüksel Yeşilyaprak 'a ayrıca teşekkür ederim."

Okul Müdürü Bülent Gül, günün anısında Dumlupınar Üniversitesi logolu çini tabak ile Dumlupınar Üniversitesi'nin simgesi anahtar plaketi takdim etti.

Diriliş Eruğrul'un Hayme Anası Hülya Darcan, Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu yeni tabelasını alkışlar eşliğinde açtı. Darcan, Kayı Boyu Yörükleri Derneği'nin açılışını da gerçekleştirdi. Kayı Boyu Yörükleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yüksel Yeşilyaprak da, Hülya Darcan'a açılışa katılmasından dolayı teşekkür etti.

Hayme Ana kimdir?

Hayme Ana, Gündüz Alp'in eşi, Ertuğrul Gazi'nin annesi ve Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu Osman Gazi'nin de büyükannesi. Kocası Gündüz Alp'in Fırat Nehri'ni geçerken boğularak ölmesi üzerine Kayı Boyu'nun başına geçen Hayme Ana, Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat'ın yer göstermesi üzerine önce Ankara Karacadağ, ardından da Domaniç ve Söğüt'e yerleşir. Domaniç Yaylası'nı yazlık, Söğüt'ü kışlık olarak seçen Hayme Ana, oğlu Ertuğrul Gazi'yi yetiştirir, torunu Osman Gazi'yi elinde büyüterek imparatorluğun temelini atar. Ertuğrul Gazi, "Devlet Ana" diye de anılan annesi Hayme Anayı, Çarşamba'da her yıl çadır kurduğu bir tepe üzerine defnettirdi. Sultan 2. Abdülhamid Han, 1892'de Hayme Ana'nın kabri üzerine bugünkü türbeyi yaptırdı. Çarşamba Köyü'nde vefat eden Hayme Ana için mezarı başında 735 yıldır anma töreni düzenleniyor. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diriliş Ertuğrul Hülya Darcan Domaniç Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title