Haberler

Diriliş Ertuğrul Dizisine Sare Davutoğlu Dokunuşu!

Güncelleme:

Diriliş Ertuğrul'un son bölümüne Halime Sultan'ın doğum sahnesi damga vurdu. Bu sahnede Sare Davutoğlu'nun ekibinde yer alan ebelerden biri rol aldı.

Diriliş Ertuğrul'un son bölümüne Halime Sultan'ın doğum sahnesi damga vurdu. Dizide, Ertuğrul Bey'in ilk çocuğu Gündüzalp Bey'in doğum sahnesinde 17 yıllık ebe olan ve 2011 yılından bu yana da doğum koçluğu yapan Elif Polat Demiröz rol aldı. Demiröz, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kadın doğum doktoru olan eşi Sare Davutoğlu'nun ekibinde yer alıyor.

"NE KADAR KOLAY OLDUĞUNU GÖSTERMEYE ÇALIŞTIK"

Demiröz, normal doğumun kolaylığı noktasında ailelere eğitim veriyor. Sezeryanın bir doğum yöntemine dönüşmesinden şikayet eden Demiröz, normal doğumun kadın sağlığı açısından son derece faydalı olduğuna işaret ederek, "Dizideki doğum sahnesiyle, aslında ne kadar kolay olduğunu göstermeye çalıştık" dedi.

"BU ALGI HİÇ DOĞRU DEĞİL"

Normal doğumun vahşice olarak lense edilmesinden rahatsız olan Demiröz, "Oluşturulan bu algı hiç doğru değil. Doğum kadının doğasında olan, aslında kadın için son derece de faydalı bir durum" diye konuştu.

YAPIMCILAR PROFESYONEL EBE İSTEDİ

Normal doğumun yaygınlaştırılması için proje yürüten Kadın Sağlıkçılar Dayanışma Derneği ile (KASAV) bağlantıya geçen dizinin yapımcıları, doğum sahnesi için profesyonel bir ebenin yer almasını istedi.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Diriliş Ertuğrul Magazin Haberler

500

Yorumlar (3)

SEZERYAN MAĞDURU:

lakin özellikle özel hastanelerde doktorlar sezeryan doğum olması için ellerinden geleni ardlarına komuyorlar sudan sebeplerle sezeryan yapıyorlar tabi kim bekliycek saatlerce ıkınmanı sıkınmanı 10 dakkada kesip bebeği alıyorlar parasıda cabası.

34
1
yanıtYanıtla
KADİR GÖKÇE:

NE SAÇMA HABER YA

14
11
yanıtYanıtla
tttt:

Türkiyedeki kadinlar normal dogundan korkuyor. dogum yapmayan gercerk annelikligi tadamaz. sezeryan acil olamdigi müttetce yapilmaz. Almanyadayasiyorum burada sezeryan dogum bulamn cok zor . ancak cok acil durumlarda. dogum güne 10 gün gecdigi halde sezeryan yapmazlar suni agri verirler. ne yazikki bizim ülkemizde dogum artik oyuncak Devlet busezeryani kontrol etmeli. . . . . . . bölye annelik mi olur. bayilrtsinlar seni uyan al bu senin cbebegin ne malum hic bir sey hissetmiyorlar. .

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title