Haberler

Direnek Kazandığımız Meclis Mevzisini Terketmeyeceğiz'

Tunceli Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen 7'nci Dersim 1937-38 konferansında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, AK Parti ve isim vermeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Milletvekilliği dokunulmazlığı konusunu da değerlendiren Yüksekdağ, direnek kazandıkları meclis mevzisini kovmayla bırakmayacaklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Egemenler tarafından yazılan tarihin arkasında duranlar, figüranlığını yapanlar değil, bu tarihin bizzat sahipleri ve bu tarihi yazanlar haline geldi. Bugün AKP, saray iktidarının temsil ettiği siyasi zihniyet; yüzyıllık devlet geleneğinin soykırımcı, inkarcı, asimilasyoncu devlet geleneğinin yegane ve birinci temsilcisi durumundadır. Bizler, Kürt halkı, bütün ezilen halklar, Halkların Demokratik Partisi'ni buluşturan bütün farklılıklarımız, bütün zenginliğimiz ve gücümüz ise bu soykırımcı devlet egemenlerinin yok etme, imha etme geleneği karşısında geleceği temsil ediyor. Onların geleneği ve tarihi soykırım, vahşet, sürgün ve asimilasyon üzerine inşa edilmiş durumda. Bizler yeni bir Türkiye, Kürdistan, yeni bir Mezopotamya inşa etmeye giriştik. ve Dersim'in inşası da işte bizim bu büyük toplumsal inşamızın bir parçasıdır. Direnen işte bu ruhtur, Dersim'in yenemedikleri ruhudur. Cizre'nin ruhunu yenemediler, asimile edemediler. Çünkü bir halkın kültürü, icat edilmiş ve edilmemiş bütün silahlardan güçlüdür. Bütün devletlerden güçlüdür. Devleti devlet yapan halktır, insandır. Dün nasıl dimdik ayakta durduysak, diz çökmediysek, Seyit Rızalar gibi ve yıllar boyunca bu diz çökmeyen halk, bu katliamcı, soykırımcı iktidara dert olduysa, bugün de aynı dertle kıvranıp duruyorlar. Siyasi soykırım operasyonuyla bu halkın siyasi temsilcilerini meclisten atmaya çalışıyorlar. Bir taraftan Cizre'de, Sur'da, Nusaybin'de, Gever'de Kürt kentlerinde halkımızı yaşadığı topraklardan atmaya, sürmeye çalışıyorlar. Bu siyasi soykırım, bu kültürel soykırımın aynısını mecliste, bu halkın temsilcilerine karşı yapma gayreti içerisindeler. Sözde bizleri toprağımızdan sürecekler. Sözde bizleri dişimizle, tırnağımızla, direne, direne kazandığımız o meclis mevzisinden sürecekler. Asla başarmadılar ve emin olun bugün de başaramayacaklar. Çünkü biz halkız. Kırma ile bitmeyiz, kovma ile gitmeyiz. Ama sizler faşistsiniz, gideceksiniz. AKP saray iktidarı, soykırımcı bütün iktidarlar gibi, tarihin karanlığına gidecek."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi AK Parti Tunceli Dersim Politika Haberler

Bakmadan Geçme

ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title