Haberler

Dinar Dere Mahallesinin İsmi Gazi Mehmet Çavuş Mahallesi Oldu

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesindeki Dere Mahallesinin isminin Belediye Meclis kararı ile değiştirilerek Çanakkale kahramını “Gazi Mehmet Çavuş” isminin verildiği belirtildi.

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesindeki Dere Mahallesinin isminin Belediye Meclis kararı ile değiştirilerek Çanakkale kahramını "Gazi Mehmet Çavuş" isminin verildiği belirtildi.

Dinar Belediyesinin meclis kararı ile Dere Mahallesi isminin Gazi Mehmet Çavuş Mahallesi olarak değiştirilmesine karar verildiği ifade edildi.

Gazi Mehmet Çavuş Mahalle Muhtarı Niyazi Yılmaz mahallenin isminin değiştirilmesi için azalarıyla birlikte ortak bir karar alarak çalışmalarına başladığını ve Belediye Meclisinden de bu yönde bir karar çıktığını kaydetti. Muhtar Yılmaz konuyla ilgili mahallesinde gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Yıllardır Dere Mahallesi olarak resmi kayıtlarda görünen mahallemizin adını değiştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İsmi değiştirmeden önce azalarımız ile birlikte ortak fikir ve görüş beyan edilmek üzere böyle bir kararı kendi içimizde aldık. Daha sonra ise bu talebimizi Dinar Belediye Başkanlığına resmi dilekçe ile bildirdik. Belirli bir süre beklendikten sonra Belediye Meclisi'nden istediğimiz karar çıktı ve güzel mahallemizin adı Çanakkale kahramanlarından Gazi Mehmet Çavuş'un adını aldı. Mahallemizin adını Gazi Mehmet Çavuş'un oğlu ve torunu bu mahallede ikamet ettiğinden dolayı değiştirdik. Mahallemizin eski adı olan Dere Mahallesi isminin yıpranmış olduğunu da hesap ederek böyle bir karar aldık. Mahallemizin adının değişmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Dinar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title