Haberler

Dinar'da Türkçe Şöleni

Afyonkarahisar'ın Dinar İlçesinde "Kaşgar'dan Dinar'a Divanu Lügati't Türk Türkçemiz Ulusal Türkçe" şöleni gerçekleştirildi.

Afyonkarahisar'ın Dinar İlçesinde "Kaşgar'dan Dinar'a Divanu Lügati't Türk Türkçemiz Ulusal Türkçe" şöleni gerçekleştirildi.

Dinar İlçe Hükümet Konağı önünde düzenlenen şölende, Dinar Fatih Orta Okulu, Dinar İmam Hatip Orta Okulu ve Şehit Piyade Uzman Çavuş Selçuk Gürdal İlk Öğretim Okullarının hazırlamış oldukları gösteriler sunuldu.

Dinar İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Tahtaoğlu, şölende yaptığı konuşmada, Kaşgarlı Mahmud'un, "Ustada kalırsa bu öksüz yapı, onu sürdürmeyen çırak utansın" sözlerini hatırlatarak, bu düsturla Türk diline sahip çıkmanın verdiği sorumlulukla Ulusal Türkçe Etkinlikleri düzenlediklerini söyledi.

Açılış konuşmasının ardından Dinar Yeniyol İlk Okulu öğrencilerinden oluşan elli kişilik saz ekibi, öğretmenleri eşliğinde Türk Halk Müziği konseri sundu.

Fatih Orta Okulu Ana Sınıfı öğrencilerinin hazırlamış olduğu Kafkas halk oyunları gösterisi de büyük bir beğeni kazandı.

Bu gösterilerin akabinde ise, Mehmet Çavuş Anadolu Lisesi ve Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından hazırlanan halk oyunları gösterileri yapıldı.

Türkçe şöleninin son bölümünde ise, Dinar İmam Hatip Orta Okulu Mehteran Takımı gösteri yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Tahtaoğlu Dinar Politika Güncel Haberler

title