Haberler

Dinar'da Terör Lanetlendi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca karakoluna ve Iğdır’da polislere yapılan terör saldırıları Afyonkarahisar’ın Dinar İlçesinde binlerce kişi tarafından yürüyerek ve slogan atarak lanetlendi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca karakoluna ve Iğdır'da polislere yapılan terör saldırıları Afyonkarahisar'ın Dinar İlçesinde binlerce kişi tarafından yürüyerek ve slogan atarak lanetlendi.

Dinar Belediyesi tarafından organize edilen 'Teröre Lanet' yürüyüşüne binlerce vatandaş katıldı. Belediye binası önünde saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ardından konuşma yapan Belediye Başkanı Saffet Acar, yaşanan terör olaylarına değinerek, "Son günlerde milletimizin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik, vatan toprağımıza göz dikmiş, Türkiye'nin huzur ve mutluluğunu engellemeye yönelik amaçlar içinde olan bölücü terör örgütü PKK'nın namertçe saldırılarını yaşamaktayız.Vatanımızın bütünlüğünü bozmaya çalışan terör örgütünü lanetliyor ve bu hain saldırıda şehit düşen Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına ve yüce milletimize başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun. Ayrıca bugün burada Dinarlıların vatan ve milletin bölünmezliğine karşı duyarlı bir tavır alarak birlik ve beraberlik içerisinde oluşunu görmüş olmaktan dolayı sonsuz gurur ve onur duyduğumu belirtmek isterim" şeklinde konuştu.

Konuşmanın hemen ardından şehitlerimiz için dualara binlerce kişi aminlerle iştirak etti. Elinde Türk bayrağı olan yaşlı amcanın feryadı yürekleri dağladı.

Ardından Dinar'ın dört bir tarafını yürüyen vatandaşlar ana yolu kapatarak slogan attılar. Yolu kapatan kalabalığa yoldan geçen yolcular ve tır şoförleri eşlik etti. Kalabalık daha sonra Dinar Belediyesi Hizmet Binasına gelerek sloganlara devam etti. Belediye Başkan'ın katılımlarından dolayı vatandaşlara teşekkür etmesinin ardından kalabalık dağıldı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yüksekova Dağlıca Hakkari Yerel Haberler

title