Haberler

Dinar'da Orman Köylülerine Ağaç Kesme ve Boylama Operatörlüğü Eğitimi

Afyonkarahisar Dinar Orman İşletme Müdürlüğünde orman köylülerine "Ağaç Kesme ve Boylama Operatörlüğü (AKBO)" eğitimi verildiği belirtildi.

Eğitim çalışması ile ilgili Dinar Orman İşletme Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, İlçe için 2015 yılında AKBO eğitim programında olmamasına rağmen, gelen talepler üzerine, müdürlük tarafından üretim işlerinde çalışacak orman köylülerine yönelik olarak 'Ağaç Kesme ve Boylama Operatörlüğü' kursu düzenlendiği kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereğince, Dinar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile Dinar Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğinde AKBO kursunda, ilk etapta 40 kişiye 56 saat modül programı pratik eğitimleri ve teorik eğitim kursu verildi. Isparta Orman Bölge Müdürlüğü İşletme Pazarlama Şube Müdürü Necip Büyükyıldırım ve Dinar Orman İşletme Şefi Mehmet Yiğit Şimşek idaresinde verilen eğitimde iş sağlığı ve güvenliği, çevre koruma ve kalite yönetimi, kesim hazırlığı, kesme ve boylama konularında teknik ve pratik bilgiler verildi. Eğitim sonunda yapılacak sınavla başarılı olan katılımcılara sertifika verilecek." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dinar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title