Haberler

Dinar'da Haşhaş Kapsül Alımları Sürüyor

Dinar Toprak Mahsulleri Ofisi'nde (TMO) haşhaş kapsülleri alımı hızıyla devam ediyor.

Dinar Toprak Mahsulleri Ofisi'nde (TMO) haşhaş kapsülleri alımı hızıyla devam ediyor.

Isparta Gönen ve Keçiborlu ilçeleri, Dazkırı, Başmakçı ve Tatarlı'da bulunan çiftçilerin de ürettikleri haşhaş kapsülleri, Dinar Toprak Mahsulleri Ofisi'ne teslim ediliyor. Kilogramı 4 liradan alınan haşhaş kapsülleri, toplamda bin 800 ton alım gerçekleşmesi bekleniyor.

Dinar Ziraat Odası Başkanı Fevzi Akşen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üreticiye çapa avansı verilmesi ve üretim kotalarının adaletli dağıtılmasını istedi.

Haşhaş üreticilerinin yavaş yavaş üretimden vazgeçmekte olduğunu iddia eden Akşen, şunları anlattı:

"Bunun iki nedeni var. Birinci nedeni başka ürünlere göre işçilerin maliyetinin yüksek olması. İkinci bir konu ise TMO'nun köylere verilen üretim kotaları daha önceki yıllarda yapılmış. Ancak günümüz ihtiyaçlarına cevap vermemektedir. Nedeni ise bazı köylerimizde 2 binin üzerinde dekar alana üretim izni verilirken, bazı köylerimizde de 10 dekar alana üretim izni veriliyor. Bu sistem uygulanırken her köyün arazi varlığı baz alınarak Dinar'a verilen üretim bölünürken her köye verilen üretim eşit dağıtılmalıdır."

Kaynak: AA / Yerel

Toprak Mahsulleri Ofisi Isparta Gönen Dinar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title