Haberler

Dinar'da 7. Türkiye Uluslararası Gerontoloji Ödül Töreni

Dinar Belediye Başkanlığı, Ulusal Sosyal Uygulamalı Gerontoloji Derneği ve Ulusal Yaşlılık Konseyi işbirliği ile 13-14 Ekim tarihlerinde 7. Türkiye Uluslararası Gerontoloji ödül töreni yapıldı.

Dinar Belediye Başkanlığı, Ulusal Sosyal Uygulamalı Gerontoloji Derneği ve Ulusal Yaşlılık Konseyi işbirliği ile 13-14 Ekim tarihlerinde 7. Türkiye Uluslararası Gerontoloji ödül töreni yapıldı.

Park Ala Seminer ve Toplantı Salonunda düzenlenen ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Saffet Acar, Uluslararası Gerontoloji ödüllerinin bu yıl 7'ncisinin gerçekleştirildiğini söyledi.

Daha önce ülkenin farklı kentlerinde yapılan bu törenin bu yıl Dinar'da düzenlendiğini ifade eden Acar, şöyle konuştu:

"Bu önemli gururu ve sevinci sizlerle paylaşıyorum. Biliyorum ki bu güzel ödül töreni her yıl tekrarlanacak ve bilim dünyasında, görevinde başarılı akademisyenlerimiz çalışmalarını bu gibi vesileler ile vatandaşlara aktarabilecek. Ödül törenlerinin doğasında; belirli bir süre boyunca kapsamlı çalışmalar yapan akademisyenlerin elde ettikleri sonuçları toplum ile paylaşmak yatmaktadır. Bilim adına gerçekleştirilen bu tip konferans ve sempozyumlara katılmak hepimiz için faydalı olacaktır. Çünkü kütüphaneler dolusu bilgiyi bir gün içerisinde alanında uzman hocalarımızdan dinleyerek öğrenme şansı bulabiliyoruz."

Dünya Geriatri ve Gerontoloji Cemiyeti'ne bağlı olan Ulusal Yaşlılık Konseyi Başkanlığı'na, konsey üyeleri tarafından yaşlanma ve yaşlılık alanında girişimlerde bulunan Acar seçildi.

Ulusal Yaşlılık Konseyi eski Başkanı Prof. Dr. Terence Seedsman tarafından devir teslim töreni ile konseyi başkanlığı cübbesi Acar'a giydirildi ve başkanlık teslim edildi.

Kaynak: AA / Yerel

Saffet Acar Türkiye Dinar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title