Haberler

Din Görevlilerinin Mehter Takımı Özel Günlerin Gözdesi

Ordu'da üyelerinin tamamı din görevlilerinden oluşan mehter takımı, Kutlu Doğum etkinlikleri başta olmak üzere sünnet merasimleri, yayla şenlikleri ve düğün törenleri gibi özel programlarda performans sergiliyor İl Müftüsü Kolukısaoğlu: "Türkiye'de tamamı din görevlilerinden oluşan mehteran takımını.

HAYATİ AKÇAY - Ordu'da üyelerinin tamamı din görevlilerinden oluşan mehter takımı, Kutlu Doğum etkinlikleri başta olmak üzere sünnet merasimleri, yayla şenlikleri ve düğün törenleri gibi özel programlarda performans sergiliyor.

Kentte 2011 yılında din görevlilerince kurulan "Güzel Ordu Din Görevlileri Mehter Takımı", katıldığı programlarda vatandaşlardan ilgi görüyor. 25 din görevlisinin yer aldığı mehter takımı, kurulduğu günden bu yana 50'yi aşkın programda performans sergiledi.

Ordu Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de din görevlilerinden oluşan ilk mehteran takımını il müftlüğü olarak kendilerinin kurduğunu belirtti.

Tamamı imamlardan kurulu mehter takımının özel günlerde gösteri sunduğunu ifade eden Kolukısaoğlu, "Toplamda 25 kişinin yer aldığı mehter takımındaki imam arkadaşlarımız hallerinden gayet memnun" dedi.

Ordu'da göreve yeni başladığında katıldığı bir etkinliğe başka ilden mehter takımı geldiğini anlatan Kolukısaoğlu, şöyle konuştu:

"Burada çok hoşumuza giden mehteran takımını hemen biz de kurmak istedik. Çalışmalara hızlıca başlayarak Ordu Müftülüğü olarak mehteran takımını oluşturduk. Türkiye'de tamamı din görevlilerinden oluşan mehteran takımını kurmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ordu Valiliğimizin de destekleriyle kurulan bu mehteran takımı her kesimden ilgi görüyor. Mehter ekibi gittiği her yerde vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılanıyor ancak mehteran takımının tamamı din görevlilerinden oluştuğu için kesinlikle siyasi içerikli programlara göndermiyoruz. Ayrıca cuma günleri de görevlere gitmiyorlar."

İmamlar mutlu

Mehter takımında yer alan Ordu Köprübaşı Merkez Camisi imamı İdris Sarı ise ekibin sadece Diyanet camiasından oluşmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Kurulan bu mehteran takımımız Kutlu Doğum etkinliklerinde, sünnet düğünlerinde, yayla şenliklerinde ve düğünlerde programlara katılıyor. Güzel bir ortama sahibiz. Halimizden gayet memnunuz" diye konuştu.

Merkez Akkese Camisi imamı Mehmet Ali Ustaoğlu da 25 din görevlisinin bir araya gelerek mehter takımının oluştuğunu belirterek, "Sadece camide cemaatle değil dışarıdaki cemaatimizle de bir araya gelmek istiyoruz. Bunun için de mehter takımının kurulması çok güzel oldu. Kurulmasında emeği geçenlere teşekkür ederiz" dedi.

Ordu Müftlüğünde görevli din görevlisi Hüseyin Şahin, "Programlarımızı icra ederken vatandaşlarımızın gözündeki sevgiyi ve ışığı görmek çok ayrı bir zevk. Türkiye'de sadece din görevlilerinden oluşan bir mehteran takımı ilk ve tek olarak Ordu Müftülüğü bünyesinde kuruldu" ifadelerini kullandı. - Ordu

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kolukısaoğlu Türkiye Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title