Haberler

Din Görevlileri Nürnberg?de Toplandı

Din görevlileri Nürnberg'de toplandı

Almanya'nın Kuzey Bavyera Bölgesinde görev yapan DİTİB camilerindeki 70 din görevlisi, Nürnberg Kristal Restoran'da, Berlin Büyük Elçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Nevzat Yaşar ile bir araya geldi. Ev sahipliğini Nürnberg Din Hizmetleri Ataşesi Mümin Şener'in yaptığı toplantıda, Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosu Yavuz Kül de hazır bulundu. Kur'an okunması ardından, Din Hizmetleri Ataşesi Mümin Şener yaptığı konuşmada, Prof. Dr. Nevzat Yaşar'ın daha önce Altdorf ve Bamberg'de görev yaptığını hatırlatarak, 'Onu yine aramızda görmenin mutluluğunu yaşıyoruz' dedi. Başkonsolos Yavuz Kül de din görevlilerine başarı dileklerini iletti.

CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORSUNUZ

Berlin Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Nevzat Yaşar, din hizmetleri görevlilerine hitaben yaptığı konuşmada, 'canla başla çalışıyorsunuz' diyerek şunları söyledi:

'Sizlerle birlikte çalışmaktan gurur duyuyorum. Yaptığınız görev çok önemli ve ağırlığı olan bir görevdir. Farklı bir atmosferde ve farkı bir kültürün içinde çalışıyorsunuz. Her kesimin kendine göre özellikleri vardır. DİTİB Alman yasalarına göre kurulmuştur. Yasalara uymak durumundayız. İslam Dininde teröre yer yoktur. Bizler barış ve hidayet dinindeyiz. Alman makamları ile daima iyi ilişkiler kurmalıyız.'

Konuşmalar sonunda hep birlikte, öğle yemeği yendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nevzat Yaşar Bavyera Almanya Berlin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title