Haberler

Din Bir-Sen'den Muş Belediye Başkanı'na Ziyaret

Güncelleme:

DESK ve Din Bir-Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak, Mardin, Bitlis ve ilçelerinden sonra Muş Belediye Başkanı Feyat Asya'yı makamında ziyaret etti.

Demokratik Sendikalar Konfederasyonu (DESK) ve Din Bir-Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak, Mardin, Bitlis ve ilçelerinden sonra Muş Belediye Başkanı Feyat Asya'yı makamında ziyaret etti

DESK Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Din Bir-Sen Genel Sekreteri Hamdullah Silindir, Din Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Yıldız ve Güneydoğu Bölge Başkanı Mehmet Şirin Ersan ile birlikte Belediye Başkanı Feyat Asya'yı ziyaret eden Lütfi Şenocak, Din Bir-Sen'in çalışmaları hakkında bilgi verdi. Sendika olarak hiç kimseyi ötekileştirmeden herkesi kucaklayan bir anlayışla hareket ettiklerini söyleyen Şenocak: "İnsanların diline, dinine, rengine, mezhebine bakmadan, Yunus Emre'nin, Pir Sultan Abdal'ın, Hacı Vektaş Veli'nin evrensel insan sevgisiyle sevgimizi paylaşıyoruz. Tüm insanlara bu gözle bakıyoruz. Dolayısıyla sendikal çalışmalarımız kapsamında herkese elimizi uzatıyoruz. Herkesin yanında olmaya çalışıyoruz. Din Bir-Sen, kardeşlik duygusu içinde birlikte yaşamayı, hoşgörüyü, vatan toprağını sevmeyi, dini birlikteliği önemseyen bir sendikadır. İnsanların birlik ve beraberliğinden yana olan Din Bir-Sen camiası, bugün sahip olduğumuz değerlere sahip çıkan bir sendikadır" dedi.

Sendika olarak, hak, hakikat, adalet ve erdemden yana olduklarını ifade eden Şencoak, "Müslümanların da bu yolda hizmet etmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu çerçevede bahsettiğimiz evrensel unsurların dışına çıkılarak İslam kardeşliği ve hukukunu yok sayan her türlü oluşuma karşıyız. İnsan temelli yaklaşım içinde olan sendikamız, Ehli Sünnetim diyeni de Ehli Beyttenim diyeni de hoşgörü çerçevesinde anlamak ve saygı duymak gerektiğine inanmaktadır. Aramızdaki ihtilafları çözmeliyiz. Müslümanlığın gereği de budur. Müslümanlar birbirlerinin hukukuna saygı duymak zorundadır. Hiç kimse ve hatta hiçbir kurum, kendi düşüncesini zorla bir başkasına dayatamaz. Böyle bir yaklaşım, hukuka, dine, ahlaka aykırıdır. Alevi, Sünni, Türk, Kürt, Laz, Çerkez, bu vatan coğrafyasında şekillenen kültürün zenginlikleridir. Bu vatan için gerektiğinde silah kuşandık. Birlikte barış ve huzur içinde yaşadık. Bu mozaiğin altını oymaya kalkmak, bu vatana yapılabilecek en büyük kötülüktür. Duygularımızı birbirimizden esirgemeyelim. Her şey konuşarak çözülür. Bugüne kadar birbirimizin sofralarına misafir olduk. Düğünlerimizde, cenazelerimizde sevinçlerimizi ve acılarımızı paylaştık. Dost olduk. Kardeşçe duygularla selamlaştık. Bu nedenle kırgınlıklarımızı unutalım. Farklı düşüncede olsa da karşımızdaki insana olan kızgınlığımızı, kırgınlığımızı bir kenara atalım. Öfkemizi bastıralım ve sevgiyle kucaklaşalım. Toplumumuzun buna ihtiyacı var" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Feyat Asya ise, Din Bir-Sen Başkanı'nı çok eskiden tanıdığını ve yönetimin insan temelli yaklaşımı, Yunus Emre, Pir Sultan Abdal ve Hacı Bektaş Veli sevgisiyle seslenişini anlamlı bulduğunu belirterek, "Bu vatan hepimizin. Bu vatanı korumak için canımızı seve seve veririz. Belirttiğiniz gibi Ehli Sünnetim diyen de Ehli Beyttenim diyen de temel de kardeştir. Bu nedenle bu duygularımıza sahip çıkmalıyız" dedi. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Lütfi Şenocak Feyat Asya Mardin Muş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title