Haberler

Dilşah Öğretmene 12.5 Yıl Hapis

Bursa'da arkadaşlarıyla birlikte denize açıldıktan sonra bir süre kendisinden haber alınamayan, ardından da cesedi sahil güvenlik botu tarafından bulunan Yusuf Süzer'in (35) ölümüyle ilgili, aynı kayıkta bulunan arkadaşları Dilşah Aytekin (33) ve Kaan Uysal'ın (19) yargılanması tamamlandı. Mahkeme bir ilköğretim okulunda öğretmenlik yapan Dilşah Aytekin'e 12 yıl 6 ay arkadaşı Kaan Uysal'a ise 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

Mudanya İlçesi'nde 18 Mayıs'ta meydana gelen olayda Yusuf Süzer sabah saatlerinde, birlikte alkol aldığı kız arkadaşı Dilşah Aytekin ve Kaan Uysal  ile birlikte Arnavutköy Limanı'ndan kayık kiralayıp denize açıldı. Yusuf Süzer'den daha sonra hiç bir haber alınamadı. Yusuf Süzer'in kardeşi Serdar Süzer, ağabeyini en son birlikte gördüğü Dilşah Aytekin'i aradı. Aytekin'in, "Tekne ile açıldıktan sonra Yusuf ve Kaan yüzmek için denize girdiler. Şakalaşıyorlardı. Sonra Yusuf kayboldu. Tüm aramamıza rağmen bulamadık. 'Belki bize şaka yapmıştır. Kıyıya çıkıp eve dönmüştür' diye düşündük. Geri döndük." sözlerinden sonra, polise giderek şikayetçi oldu.

Polis Yusuf Süzer'in birlikte alkol alan Dilşah Aytekin ile Kaan Uysal'ı gözaltına aldı. Verdiği ifadede 8 yıllık öğretmen olduğunu ve eşinden ayrıldıktan sonra bazı psikolojik sorunlar yaşadığını belirten Dilşah Aytekin, "Alkol tedavisi için Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi'nde (AMATEM) bir süre tedavi gördüm. Yusuf Süzer ve Kaan U. ile burada arkadaş olduk. Olay günü de teknede içki içerken uyuya kaldım. Yusuf denizde yüzüyordu. Kısa bir zaman sonra kendime geldiğimde Yusuf'u göremedim. Kaan da Yusuf'un yüzerek kıyıya gidip bize şaka yapmış olabileceğinden bahsetti" dedi.

'DİLŞAH İTTİ' DEDİ

Gözaltına alınan Kaan uysal ise, Yusuf Süzer'in Dilşah Aytekin tarafından kayıktan itildiğini söyledi.

Mahkemeye çıkartılan Dilşah Aytekin tutuklanırken; Kaan Uysal ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Yusuf Süzer'in cesedi ise olaydan 14 gün sonra 133 Nolu Sahil Güvenlik Botu tarafından, Mudanya İskelesi'nin bir mil açığında bulundu.

12 YIL 6 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Bursa Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucu 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde haklarında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Dilşah Aytekin ve tutuksuz sanık Kaan Uysal'ın yargılanmaları tamamlandı. Mahkeme heyeti daha önceki celselerde suçlamaları kabul etmeyen Dilşah Aytekin'e, "Kasten adam öldürmek" suçundan ömür boyu hapis cezası verdi. Öldürme eyleminin ihmali davranışla işlendiği kanaatine varan heyet cezayı önce 15 yıla, ardından da sanığın duruşmalardaki iyi halini göz önünde bulundurarak 12 yıl 6 aya indirdi.

Mahkeme heyeti davanın tutuksuz sanığı Kaan Uysal'a ise yardım veya bildirim yükümlülüğünü yerine getirmediğinden dolayı 2 yıl hapis cezası verdi. Uysal'ın duruşmalardaki iyi hali nedeniyle cezayı 1 yıl 8 aya indiren mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

(F) - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kaan Uysal Mudanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title