Haberler

Dilovası'nda Kömür Tozu İsyanı

Kocaeli'nin Dilovası İlçesi'ne bağlı Turgut Özal Mahallesi sakinleri, Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi'nden gelen kömür tozları nedeniyle isyan etti.

Kocaeli'nin Dilovası İlçesi'ne bağlı Turgut Özal Mahallesi sakinleri, Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi'nden gelen kömür tozları nedeniyle isyan etti. Hergün evlerinin içi kömür tozu ile dolduğunu söyleyen mahalle sakinleri sorun çözülmediği taktirde protesto amaçlı çocuklarını okullara göndermeyeceklerini söyledi. Kocaeli'de hava kirliliğinin en yoğun olduğu bölge olarak bilinen ve kanser vakalarıyla da gündeme gelen Dilovası İlçesi'nde bulunan Turgut Özal Mahallesi sakinleri Kömürcüler OSB'de bulunan tesislerden kömür tozu yağıyor. Evlerinin içi kömür tozu ile kaplandığını, pencereleri korkudan açamadıklarını ve balkonlarına astıkları çamaşırların siyah renge büründüğüün söyleyen Dilovası sakinleri yetkililerin biran önce çözüm yolu bulmalarını istiyor.

'GECE SULAMA YAPMIYORLAR'

Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi'nde gece yeterli önlemlerin alınmadığını iddia eden mahalle sakinlerinden Cengiz Yıldırım "Evimizdeki mermerleri bezle sildiğimizde bezler kömür tozu nedeniyle simsiyah oluyor. Kömürcüler OSB'nin bulunduğu yerin hemen yanı başında bir ilköğretim okulu ve hemen onun yanında da bir hastane bulunuyor. Buradaki kömür tozundan çocuklarımız ve hastanede tedavi gören vatandaşlar etkileniyor. Kömürcüler OSB'de gece önlem alınmıyor. Gündüzleri kömürlerin bulunduğu alana su serpilerek tozun havaya kalması engelleniyor. Fakat gece bu işlem yapılmadığı için evlerimiz kömür tozu içersinde kalıyor. Bu sorun çözülmedi taktirde mahalle sakinleri olarak çocuklarımızı protesto amaçlı okula göndermeyeceğiz. " diye konuştu.

'ASTIM BRONŞİT HASTASIYIM NEFES ALAMIYORUM'

Astım bronşit hastası olduğu için kömür tozlarından etkilendiğini söyleyen Suzan Elbir, "Astım bronşit hastasıyım. Hayat bir havadır. Bu hava kirliyse nasıl yaşayacağız burada.? Dilovası'nda bir taraf çöp, bir taraf kömür bir tarafta fabrikalar var. Bizim burada nefes alacak yerimiz kalmadı. Ne yapacağımızı şaşırdık. Yetkililerin biran önce bu soruna bir çözüm yolu bulmalarını istiyoruz." dedi.

MAHALLE MUHTARI 'KÖMÜR TOZU SORUNU 20 BİN İNSANI KAPSIYOR'

Kömür tozunun vatandaşların evlerinin kapısından ve penceresinden içeriye girdiğini söyleyenTurgut Özal Mahallesi Muhtarı Mehmet Şirin Barış "Kömür tozu semtimizi rahatsız ediyor. Uygunsuz bir yere yerleştirilmiştir. Halkımızda bunu kabul etmemektedir. Kömür tozu evlerin kapısından penceresinden girmektedir. Okul, hastane, evler burada. Kömür tozu herkezi etkiliyor. Bu sorun yaklaşık 20 bin insanı kapsıyor.Bu sorunun çözülmesi konusunda devletimizin yardımcı olacağını düşünüyoruz. Biran önce bu sorunun çözülmesini istiyoruz.

'MAHALLENİN HAVASI KİRLENDİ'

Kömürcüler OSB nedeniyle mahallelerinin havasının kirlendiğini söyleyen Sinan Daşdemir,"İnsanlar havaların sıcak olması nedeniyle kapılarını ve pencelerini açıyor. Sonrada evlerinin içersi kömür tozuyla doluyor. Mahallemizin havası kirlendi. Yaklaşık 2 yıl önce o bölge bağ ve bahçeyken şuanda kömür işleniyor. Kömür tozundan başta Turgut Öza mahallesi olmak üzere Kayapınar ve Çerkeşli'yi bu sorundan etkileniyor. Kömürcüler OSB'yi yanlış yere kurdular. " dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Cengiz Yıldırım Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title