Haberler

Dilovası'na Adını Veren Dilderesi, Kirlilikten Simsiyah Akıyor

Güncelleme:

Kocaeli'nin Dilovası İlçesi'nden İzmit Körfezi'ne dökülen Dilderesi zehir kusmaya devam ediyor. Maddenin içeriği ve kim tarafından döküldüğü konusunda bilgi verilmiyor.

Hava ve çevre kirliliği ile adı sık sık gündeme gelen Kocaeli'nin Dilovası İlçesi'nden geçtikten sonra İzmit Körfezi'ne dökülen Dilderesi zehir taşımaya devam ediyor. Yıllardır simsiyah akan, içerdiği kimyasallar nedeniyle hiçbir canlının yaşamadığı Dilderesi'nin kenarına geçen hafta kimliği belirsiz kişilerce dökülen kimyasal maddenin içeriği ve hangi kuruluş tarafından döküldüğü konusunda da hala açıklama yapılmadı.

DİLDERESİ SİMSİYAH AKIYOR

Dilovası'nın içinden geçtiği hat boyunca kenarında otlayan ve su içen onlarca büyükbaş hayvanın telef olmasına neden olan Dilderesi ile ilgili sikayetler bitmiyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İzmit Su Kanalizasyon İdaresi (İSU) Dilderesi'ni ıslah çalışması ve arıtma tesisi inşaatı başlattı. Ancak Gebze'den itibaren birçok organize sanayi bölgesinin yanından geçen ve sürekli olarak kimyasal atık bırakıldığı bilinen Dilderesi, kontrollerin yetersiz olması nedeniyle hala simsiyah akıyor. Arıtma tesisleri bitse bile, sürekli kimyasal boşaltıldığından bu noktaya kadar derenin kirli akmasanın önlenemeyeceği öne sürülüyor.


HİÇBİR CANLI YAŞAMIYOR

Şu anda hiçbir canlının yaşamadığı Dilderesi, çevresine ağır bir koku yayıyor. Kirli suyu ise Dilovası İlçesi'nin Dilburnu mevkisinde, inşaatı devam etmekte olan Körfez Köprüsü'ne yakın bir noktadan İzmit Körfezi'ne dökülüyor.


HEM KÖRFEZİ HEM MARMARA'YI KİRLETİYOR

Uzmanlar da yıllardır Dilderesi'nin hem İzmit Körfezi, hem Marmara Denizi'ndeki kirlilikte etkin rol oynadığını belirtiyor.


KIYISINA DÖKÜLEN KİMYASAL MADDELER KORKUTTU

Geçtiğimiz hafta da Mimar Sinan Mahallesi sınırları içinde kalan özel ağaçlandırma bölgesinde Dilderesi'nin kenarına, ağır metal de içeren toz halinde kimyasal maddeler döküldü. Bir bölümü dereye de karışan bu maddelerin, geçtiğimiz aylarda İMES OSB Yolu kenarında çuvallarla toprağa gömülü olarak bulunan ve elle tutulduğunda eli yakacak derecede sıcaklık veren madde ile benzerlik taşıdığı görüldü.


BİLGİ VERİLMİYOR

Toz halinde olmasına rağmen oldukça ağır olan ve burada geniş bir alana da yayılan bu maddenin bir bölümünü, Kocaeli Çevre Müdürlüğü ekipleri ekipleri kamyonlara yükleyerek İzaydaş'a götürdü. Çevre İl Müdürlüğü yetkilileri ise, bu maddenin içeriği ve kim tarafından dökülmüş olduğu konusunda bilgi vermiyor. Çevre Müdürlüğü yetkilileri, diğer maddelerde olduğu gibi bu maddenin içeriğinin araştırılmakta olduğunu, şimdiden kesin birşey söylemenin mümkün olmadığını belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (3)

Bayram AşanMobil-ANDROID:

Gebkim OSB. üye işyerlerini denetleniyor,klimalar altından çıkmak zor geliyor tabiki..Ay sonu gelsin mustesar maaşlar yatsın

1
0
yanıtYanıtla
sinan duruMobil-ANDROID:

zehirden ateş çıkıyor kendi kendine alev aliyor

0
0
yanıtYanıtla
cv2:

çevre bakanımız varmıydı.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title