Haberler

Dilipak'tan hayata dair notlar

Güncelleme:

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 8. Kocaeli Kitap Fuarı'nda gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak kitapseverlerle bir araya geldi. Dilipak, dikkat çekici bir kurguyla özgeçmişini anlatarak başladığı konferansında yeni bir medeniyet kuracak tek milletin bizler olduğuna dikkat çekerek, "Atalarımız at üstünde 110 ülkeye gitmişler. Cesaretli olalım. Her şeyi Ankara'dan beklemeliyiz. Hepimiz seferber olmalıyız. Yeni bir medeniyetin işçilerine dönüşmeliyiz" sözlerini kullandı.

"HALA DARBECİLERLE UĞRAŞIYORUM

Yahya Kaptan Konferans Salonu'nda gerçekleşen Hayata Dair söyleşisinde 3 yaşında darbe ile tanıştığını ifade eden Abdurrahman Dilipak, hayat hikayesini yanına çağırdığı çocuk ve gençlerle çarpıcı bir şekilde izleyenlere aktardı. 20 yaşında yazdığı bir makaleden dolayı mahkemeye çıktığını ifade eden Dilipak, "Darbelerin büyüttüğü bir çocuğum. 70'e az kaldı hala darbecilerle uğraşıyorum. Hiç mahkum olmadım. Ama bütün ömrüm mahkemelerde geçti. Bunları niye anlatıyorum. Korkmayın. Cesaretle üzerine giderseniz sizi koruyan bir Allah var. Üzerlerine giderseniz sizden korkarlar" şeklinde konuştu.

"RUM DİYE BİR MİLLET YOKTUR"

"Bizim yeniden kendi köklerimize dönmemiz gerekiyor" diyen Dilipak, tarihin övgü ve sövgü defteri olmadığını, tarihten ders alınması gerektiğini vurguladı. Bunun için tarihi iyi okumamız gerektiğini dile getiren Dilipak, "Okumadan öğrenemezsiniz, düşünmeden anlayamazsınız. Mesela Rum diye bir halk yok. Anadolu'da yaşan insanların hepsi Rum'dur. Yunanı icad edebilmek için buna ihtiyaçları vardı. Anadolu Hristiyanları bunlar. Dörtte üçü Müslüman olmuş bir halk idi Rum denen topluluk. Yine Kars İslam Cumhuriyeti diye kendi anayasası, parası, ordusu olan, 1918'e kadar varlığını korumuş bir ülke vardı. Konferatif yapıyla yönetiliyordu, orada başkanlık sistemi de vardı" diyerek tarihi iyi okuyup anlamak gerektiğini aktardı.

STARS WARS'IN CİROSU

Star Wars'ın ciro hedefi olan 45 milyar dolar ile Üçüncü köprü, Marmaray, Kanal İstanbul gibi vizyon projelerin maliyet toplamından fazla olduğunu ifade eden Dilipak, "Bu rakam diğerlerinin vizyonunu gösteriyor. Bizim öncelikle özümüze dönmemiz gerekiyor. Sonra çocuklarımıza vizyon kazandırmamız lazım. Çocuklarımızın dinini en iyi şekilde bilen kişiler olmasını sağlamalıyız. Günümüzde kurtarıcı bekleniyor. Her topluluk kendi yaptığıyla hükmedilir. Bunun için öncelikle cesaretli, akıllı ve dürüst olmalıyız. Her şeyi Ankara'dan beklemeliyiz. Hepimiz seferber olmalıyız. Yeni bir medeniyetin işçilerine dönüşmeliyiz. Yeni bir medeniyet kurabilecek tek millet sizsiniz" açıklamasını yaptı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Abdurrahman Dilipak Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title