Haberler

Dilipak: Parçalanmışlıklardan Mezhep ve Tarikat Taassubundan Uzak Durularak Kurtulmak Mümkün

Gazeteci- yazar Abdurrahman Dilipak, "Türkiye'de parçalanmışlıklar bulunuyor.

Gazeteci- yazar Abdurrahman Dilipak, " Türkiye'de parçalanmışlıklar bulunuyor. Bu parçalanmışlıklardan mezhep ve tarikat taassubundan uzak durmak suretiyle kurtulmak mümkün" dedi.

Dilipak, Eğitim Bir Sen Kayseri Şubesi'nin her ay düzenlediği konferansın son konuğu oldu. Kadir Has Kongre Merkezi'nde eğitimci ve öğrencilere hitap eden Abdurrahman Dilipak, Türkiye'deki bu parçalanmışlıklardan mezhep ve tarikat taassubundan uzak durarak kurtulmanın mümkün olduğunu anlattı. Dilipak, İslam aleminin içinde bulunduğu bölünmüşlüklerin çok büyük zararlar verdiğini, insanların sürekli öldüğünü ve gözyaşının dinmediğini,, öğrencilere tarih ve maneviyat şuuru verilmesi gerektiğini, müfredatta yok anlayışının eğitimcileri sorumluluktan kurtaramayacağını anlattı. Abdurrahman Dilipak, "Yapmamız gerekirken, yapmadıklarımızdan da sorumlu olacağız" diye konuştu. Dilipak, üniversite öğrencilerinin 4 yılda 4 fakülte bitirebileceğini, tek bir alan yerine farklı alanlarda da bilgi ve belge sahibi olmanın önemli olduğunu anlattı. Özellikle yabanca 4 dil öğrenilmesi gerektiğini anlatan Dilipak, İngilizce, Arapça, Hintçe ve Çince'nin mutlaka öğrenilmesi önerdi. Gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak, İslam aleminin anlaşamama sorunu bulunduğunu, bunun iletişim ile çözüleceğini anlattı. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Abdurrahman Dilipak Eğitim Bir Sen Kayseri Türkiye Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title