Haberler

Dilek Yarımadası'nda Hedef 1 Milyon Ziyaretçi

Aydın'ın gözde turistik alanlarından, koyları ve endemik bitkileriyle beğeni toplayan Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı'nın, 2016'nın 7 ayında 700 bin ziyaretçiyi ağırladığı, yıl sonuna kadar da 1 milyon ziyaretçiyle rekor kırmasının beklendiği bildirildi.

FERDİ UZUN - Aydın'ın gözde turistik alanlarından, koyları ve endemik bitkileriyle beğeni toplayan Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı'nın, 2016'nın 7 ayında 700 bin ziyaretçiyi ağırladığı, yıl sonuna kadar da 1 milyon ziyaretçiyle rekor kırmasının beklendiği bildirildi.

Kuşadası'nda yer alan Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı'nın müdürü Koray Aşık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 27 bin 598 hektarlık alana sahip milli parkın coğrafi konumu, bitki örtüsü ve hayvan çeşitliliği ile öne çıktığını söyledi.

Dilek Yarımadası'ndaki parkın dünyanın ender milli parkları arasında yer aldığını belirten Aşık, "Bu bölgede, dünyada başka yerde yetişmeyen 6 endemik bitki türümüz var, bundan dolayı milli parkımız Avrupa Konseyi tarafından biyosfer rezervi ilan edilmiştir." dedi.

Milli park alanında doğal güzellikleriyle dikkati çeken İçmeler, Aydınlık, Kavaklıburun, Karasu koylarının bulunduğunu, özellikle yaz aylarında koyların ziyaretçi akınına uğradığını ifade eden Aşık, şunları söyledi:

"Milli park alanımızdaki koruma faaliyetlerimizin yanında 4 plajımıza yoğun ziyaretçi ilgisine yönelik de çalışma yapıyoruz. Ormanla denizin keyfini bir arada çıkarma imkanı bulunan ziyaretçilerimizin koylarımıza ilgisi her geçen gün artıyor. 20 personelimizle misafirlerimize hizmet veriyoruz. Yoğun günlerde yaklaşık 3 bin aracın giriş yaptığı oldu."

Aşık, milli parkın ziyaretçi sayısının 2012'de 483 bin, 2013'te 560 bin, 2014'te 700 bin, 2015'te de 832 bin olduğunu aktararak, 2016 yılının ilk 7 ayında da 700 bin ziyaretçiyi ağırladıklarını dile getirdi. Milli parkın bu yıl, geçmişe oranla daha çok ilgi gördüğünü söyleyen Aşık, ziyaretçi sayısının yıl sonunda 1 milyona ulaşacağını tahmin ettiklerini belirtti.

Tatil için Kuşadası'na gelen Metin Çakıltaş, üniversite eğitimi için İzmir'de bulunmasından dolayı bölgeyi bildiğini ve çok sevdiğini anlatarak, "Buraya, doğasından dolayı hayranlığım var. Tatil için Kuşadası'nı tercih ediyorum ve doğanın keyfini milli park alanında çıkarıyorum. Doğa ve deniz manzarasıyla birlikte eşsiz bir mekan. Sahip çıkılması gereken önemli bir alan." dedi.

Tatil için Almanya'dan Güzelçamlı'ya geldiğini ve milli parktan ayrı bir keyif aldığını ifade eden Gökhan Önal da, "Güneşi, denizi ve doğayı seviyoruz, bunlar için de tercih edilecek en iyi yer burası. Her yaz tatilimizi burada geçiriyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Menderes Deltası Kuşadası Aydın Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title