Haberler

Dilek ve Kayışlar'a Yedek Sondaj Desteği

Güncelleme:

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Saruhanlı Kayışlar mahallesindeki sondaj kuyusunu faaliyete alarak iki mahallenin yetersiz su sorununu çözüme ulaştırdı.

MASKİ, Saruhanlı ilçesine bağlı Kayışlar mahallesinde mevcut bulunan sondajı devreye aldı. İhtiyaç durumunda kullanılmak üzere hazır bulunan sondaj kuyusundan saniyede 8 litre verime sahip su elde edildi. Sondajdan alınan suyu kullanıma sunmak amacıyla MASKİ ekipleri tarafından 2 bin 500 metre isale hattı döşendi. Yapılan yeni hat çalışmasıyla birlikte şebekeye verilen suyla, ilçenin Dilek ve Kayışlar mahallelerindeki yetersiz su sıkıntısı giderildi.

ÇÖZÜM YOLLARI GELİŞTİRİLİYOR

MASKİ İçme Suyu Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, aşırı sıcaklıklara bağlı olarak içme suyu depolarının seviyelerinde meydana gelen düşüşler ve mahalleli tarafından şebekeden yapılan bahçe sulamaları nedeniyle su sıkıntıları yaşandığı belirtildi. Bu amaçla, yeni sondajların açılmasının yanı sıra yedek sondaj kuyusu bulunan bölgelerde de çalışmalar yapılarak Manisalı vatandaşlara yeterli suyun temin edilmesi için farklı çözüm yolları geliştirildiği vurgulandı

Kaynak: Bültenler / Güncel

Saruhanlı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title