Haberler

Dilek Dündar: Basına Yapılmış Bir Darbedir

Güncelleme:

MİT TIR'ları haberleri nedeniyle tutuklanan Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar, "Direneceğiz ve kazanacağız. Basına yapılmış bir darbe bu." dedi.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasının ardından, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan Dündar ve Gül'ün ailesi, milletvekilleri ve gazeteci arkadaşları karara tepki gösterdi.

CAN DÜRDAR'IN EŞİ: DİRENECEĞİZ VE KAZANACAĞIZ

Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar, "Direneceğiz ve kazanacağız. Basına yapılmış bir darbe bu. Zaten sürekli basına darbe yapıyorlar. Ama çok güçlü durduk. Herkesin de güçlü durmasını istiyoruz" dedi.

ERDEM GÜL'ÜN ANNESİ: BEN OĞLUMU ÇAY TOPLAYARAK BÜYÜTTÜM. HİÇBİR ZAMAN YANLIŞ YAPMADI

Erdem Gül'ün annesi Fatma Gül ise "Ben oğlumu çay toplayarak, fındık toplayarak büyüttüm. Benim oğlum hiçbir zaman yanlış yapmadı. Babaları da 6 sene hapiste yattı. Çocuklarımı ben büyüttüm" diyerek gözyaşı döktü.

CHP MİLLETVEKİLİ ÇAKIRÖZER: YARIN 12'DE CUMHURİYET ÖNÜNDE TOPLANACAĞIZ

CHP Eskişehir Milletvekili ve eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer de, yarın saat 12.00'de Cumhuriyet Gazetesi önünde bir araya geleceklerini belirterek, Dündar ve Gül'ün savcılık ve hakimlikte gazetecilik ve demokrasi dersi veren bir savunma yaptıklarını söyledi.

CHP MİLLETVEKİLİ TANRIKULU: BU YARGI KARARI DEĞİL

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise tutuklama kararını göstererek, "Bir hukukçu olarak söylüyorum size, bu bir yargı kararı değil" dedi. Kararın özensiz bir şekilde yazıldığını ifade eden Tanrıkulu, bazı isnatların katalog suçlardan olmamasına rağmen katalog suçlar gerekçe gösterilerek tutuklanma yapıldığını söyledi. Tanrıkulu, "5,5 aydır bu soruşturma dosyası açıldı. 5,5 ay sonra ifadeye kendileri gittiler. Bu süre içerisinde Can Dündar belki 10 kez yurtdışına çıktı. Ödül aldı. Kaçma şüphesi yok. Delilleri karartma durumu yok. Hiçbir şüphe yok tutuklanması bakımından ama tutuklanma kararı verildi" diye konuştu. Geçen hafta TIR'larla ilgili Suriye ve Türkiye'de bir algı yaratıldığını da belirten Tanrıkulu, o algı üzerine savcılara talimat verildiğini ve bu tablonun ortaya çıktığını ileri sürdü.

CHP MİLLETVEKİLİ BERBEROĞLU: BURADA YARGILANAN HALKIN HABER ALMA ÖZGÜRLÜĞÜDÜR

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu da, "Burada yargılanan halkın haber alma özgürlüğüdür. Başka bir şey değil. Bu arkadaşlarımızın gazetecilikten başka hiçbir suçları yoktur. Uydurma bir örgüte yamanmak istenen iki tane meslektaşımız var. Bunlar sizin gözünüzü korkutmak için, sizin haberlerinizi okuyanların gözünü korkutmak için uydurulmuş yalan iftiralardır" dedi.

CHP MİLLETVEKİLİ TANAL: BASIN SUÇLARINDA 4 AY İÇİNDE DAVA AÇILMAZSA MUHAKEME ŞARTI KALKAR

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da Basın Kanunu'nun 26. maddesine dikkat çekerek, "Bu madde der ki, 'Basınla ilgili işlenen tüm suçlar için 4 ay içinde dava açılması gerekir. Eğer 4 ay içinde dava açılmaz ise o kişi yargılanmaz.' Netice itibariyle Can Dündar'ın ve Erdem Gül'ün MİT TIR'larıyla ilgili yaptıkları haber, 29 Mayıs ve 12 Haziran'da yayınlandı. Bir nüshası da savcılara teslim edildi. O tarihten itibaren 4 ay içinde dava açılmazsa muhakeme şartı ortadan kalkar" diye konuştu.

HDP MİLLETVEKİLİ GARO PAYLAN: CAN DÜNDAR VE ERDEM GÜL ÜZERİNDEN HAD BİLDİRMEYE ÇALIŞILIYOR

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan da, "Can Dündar ve Erdem Gül yalnızca gazetecilik yapıyorlardı. Kamu adına devletin suçlarını bizlere iletmek istiyorlardı. Kamunun denetimi ancak medyanın denetimiyle olur. Medya özgür değilse, kamunun suçları ve iktidarın suçları da ortaya çıkamaz" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 49,5'u başka bir şekilde kendilerine anlatmaya çalıştığını dile getiren Paylan, "Bize artık fiili bir durum var diyor. Bunu kabulleneceksiniz diye bir had bildirimi daha yapmaya çalışıyor. Bunu da Can Dündar ve Erdem Gül üzerinden yapıyor. Ancak bizi susturamayacaklar" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Cumhuriyet Gazetesi Can Dündar Fatma Gül Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (108)

abizer:

iste diktatorlugun adimlari

57
87
yanıtYanıtla
ŞELÇUKLUMobil-ANDROID:

devletimizin itibarını sarsarken sıkıntı yoktu

90
42
yanıtYanıtla
Derya:

Ne itibarı lan, ışid terör örgütüne sişah taşındı bu ülkeden. İnsanları öldürsünler diye. Ne itibarı?

yanıt2
yanıt2
derya''ya cevap:

İngiliz mı6 israil mossad senin dediğin adamları eğitip yonlendirirken senin devletinde kendi soydaşlarına yardım yaptı eger sen ilk başta saydığım ulkelerdensen senin soydaşların onlardır

yanıt0
yanıt0
idam şart:

Bu tür hainler için idam gelsin artık % 50 oy bu nedenle verildi

72
30
yanıtYanıtla
mehmedov:

senin devletin kirli isler yapio ise bu kiri herkes duymali. eger bi kir yok ise sorun nie ki

32
53
yanıtYanıtla
Türkiye:

Sen hangi devlettensin

yanıt1
yanıt0
Vururuz:

Sen herhalde r

yanıt0
yanıt0
Bafrali:

Bizim devletimizse sana ne o zaman

yanıt0
yanıt0
Ender:

Gün hesap günüdür

53
9
yanıtYanıtla
Tüm 108 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title