Haberler

Dilek Doğan'ın Öldürülmesi Davası Gergin Başladı...

Sarıyer'de 18 Ekim'de polisin silahından çıkan kurşunla ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Dilek Doğan'ın öldürülmesiyle ilgili dava gergin başladı.

Sarıyer'de 18 Ekim'de polisin silahından çıkan kurşunla ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Dilek Doğan'ın öldürülmesiyle ilgili dava gergin başladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde polis memuru Y.M'nin yargılandığı duruşma öncesi sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı koridorda, özel güvenlik görevlileriyle davaya katılmak isteyen avukatlar ve izleyiciler arasında tartışmalar yaşandı.

İstanbul 12.Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya Dilek Doğanın annesi Aysel Doğan, babası Metin Doğan ve ağabeyi Mehmet Doğan ile bazı avukatlar alındı. Ancak bazı avukatlar ve izleyicilerin duruşma salonuna alınmaması üzerine koridorda tartışmalar yaşandı. Gerginlik duruşma salonunda da devam etti. Avukat Ömer Kavili içeri girerek mahkeme başkanına, "Davaya katılmak isteyen meslektaşlarımız polis tarafından tartaklanıyor, içeri alınmıyor, sizin bir talimatiniz mı var?" diye sordu. Diğer avukatların da buna tepki göstermesi üzerine başkan salonun boşaltılmasını istedi. Buna rağmen avukatlar dışarı çıkmadı. Daha sonra Mahkeme Başkanı avukatların alınmaması yönünde talimatı olmadığını belirterek mübaşire avukatların alınması için talimat verdi. Bu sırada bir avukat duruşmanın büyük salona alınmasını talep etti. Heyet bu talebi kabul etti. Ancak büyük salonun bulunduğu koridorda da tartışmalar devam etti. Tartışmalar sırasında izleyiciler koridordaki barikatı zorladı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Doğan Sarıyer Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title