Haberler

"Dilay'ım Öldü, Seray' Imın Hayatından Endişeliyim

Güncelleme:

Şanlıurfa'daki evlerinde beşinci katından atlayarak canına kıyan Dilay Dönmez'i (16), Uşak'ta toprağa veren gözü yaşlı baba İzzet Dönmez (42), DHA'ya konuştu.

Boşanmalarının ardından kızlarının anneleriyle kaldığını belirten Dönmez, "Dilay'ım öldü, Seray'ımın da hayatından endişe ediyorum" dedi.

Uşak'ın ilk radyo spikerlerinden olan ve yerel televizyon kanallarında program yapımcılığı yapan Dönmez, geçen 16 Şubat'ta kızının ağlayarak kendisini aradığını belirtip, yaşananları söyle anlattı: " ' Şanlıurfa'da kalmak istemiyorum, velayetimi alır mısın?' dedi. Israrla, 'Bir şey mi oldu' diye sormama rağmen, 'Bir şey yok. Ben burada yapamıyorum' diyerek geçiştirdi. Bunun üzerine annesiyle konumasını, bu konuda sorun çıkarmayacağını sanmadığımı söyledim. 'Sorun çıkarsırsa, velayet davası açıp, seni alırım' deyince, ikna oldu. Annesi ile koşup, bana haber vereceğini söyledi. Ertesi gün annesinin 'İstersen gidebilirsin' dediğini ancak, kendisine küstüğünü anlattı. Bir sonraki gün tekrar arayan kızım, "Babacağım, beni ne zaman alırsın?" diye sordu. Pazartesi Şanlıurfa'ya gelip, okulla ilişiğini kestikten sonra kendisini Uşak'a getireceğimi belirtim. Bu konuşmamız sırasında, evin içinden tartışma sesleri geliyordu. Konuşmamız bittikten 15 dakika sonra Dilay, 'Geçen yıl bir erkek arkadaşım vardı. Teyzem ve eniştem bunu yalan ve yanlışlarla sana anlatacak. Bunlara inanma. Uşak'a geldiğimde sana herşeyi anlatacağım' yazılı bir mesaj gönderdi. Mesajdan yarım saat kadar sonrada annesi Z.K. (Zeliha Kahveci) beni arayıp, Dilay'ın intihar ettiğini haber verdi."

"HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATACAĞIM"

Kızının ölümünün ardından hayata küsen İzzet Dönmez, "Kızım telefonda görüşmemizin hemen ardından neden intihar etti? Kızımı gencecik yaşta mezara koydum. Ciğerim yanıyor. Kızımın cep telefonu ve bilgisayarına el konulup, incelensin. Yetkilerden isteğim bu konunun peşini bırakmamaları. Bu konun takipçisi olacağım. Canımın biri gitti, diğerini de kaybetmek istemiyorum" diye konuştu.

Kızının intiharını şüpheli bulduğunu da ifade eden Dönmez, "Benim bir gün sonra kendisini almaya geleceğimi bilen, birinci kat balkonuna çıktığında korkan çocuğum nasıl oldu, nasıl bir baskıya maruz kaldı da beşinci kattan atladı? Töre mi nedir? Ne yaptılar çocuğuma?" Kızımı ölüme sürekleyen kişilerin cezalandırılması için hukuk mücadelesi başlatacağım. 'Dilay'ım öldü, boşandığım annesiyle kalan Seray'ımın da hayatından endişe ediyorum" dedi. Kızının ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında ne polis ne de savcının kendisi ile görüşmediğini ileri süren Dönmez, "Sadece tabutunu gösterdiler" diyerek, tepkisini dile getirdi.

DEDESİ KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Öte yandan torunu Dilay'ın fotoğrafına sarılıp gözyaşı döken Ramazan Dönmez, dün (pazartesi) yapılan cenaze törenin ardından döndüğü evinde kalp krizi geçirdi. Uşak Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Dönmez'in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

NELER YAŞANMIŞTI

İzzet Dönmez, 4 yıl önce hemşire eşi Z.K.'den boşandı. Boşanmalarının ardından çocukları Dilay ve Seray anneleriyle Şanlıurfa'da yaşamaya başladı. Şanlıurfa'daki Abdülkadir Göncü Lisesi 2'inci sınıf öğrencisi olan Dilay Dönmez, geçen yarı yıl tatilini Uşak'taki babasının yanında geçirmek istedi. Ancak, iddiaya göre annesi, buna izin vermedi. Bu nedenle bunalıma girdiği ileri sürülen genç kız, geçen Cuma günü Şanlıurfa'da ki evlerinin beşinci kat balkonundan kendini boşluğu bırakarak canına kıydı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Uşak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title