Haberler

Dilara Rio Hedefine Kilitlendi

2016 Rio Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil etmek için mücadelesini sürdüren milli sörfçü Dilara Uralp, 28 Mart-2 Nisan'da İspanya'da düzenlenecek kota yarışında mücadele edecek.

2016 Rio Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil etmek için mücadelesini sürdüren milli sörfçü Dilara Uralp, 28 Mart-2 Nisan'da İspanya'da düzenlenecek kota yarışında mücadele edecek.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'nden yapılan yazılı açıklamada, 2016 Rio Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil etmek için yarışan milli sörfçü Dilara'nın İspanya'da kampa girdiği belirtildi.

Odanın desteğiyle İspanya Palma de Mallorca'daki iki haftalık kamp yapacak Dilara'nın, kampın ardından 28 Mart-2 Nisan'daki "Princess Sofia Regatta"da yarışacağı kaydedildi.

RS: X kategorisinde mücadele eden Dilara Uralp'in Macaristan, İsveç, Bulgaristan ve Belarus'tan rakiplerini geçtiği takdirde, Olimpiyatlara katılan ilk Türk kadın sörfçü unvanını da elde edeceği bildirildi.

"Kendimi hazır hissediyorum"

Dilara Uralp de yaptığı açıklamada, 2016 Rio Olimpiyatları için son kota yarışına gireceği için heyecanlı olduğunu, yarışlardan birinci çıkıp, Rio biletini alacağına inandığını bildirdi.

Palma de Mallorca'da iki hafta kamp yapacağını belirten Dilara, şunları kaydetti:

"Havanın değişkenliği ile bilinen adada, iki hafta süresince ortama ve deniz koşullarına alışacağız. Olimpiyat kotasını alan ülkelerin sörfçülerinin de katılacağı 28 Mart'taki yarışlara ilgi büyük. Bütün ülkeler kendi elemelerini de İspanya'da yapacaklar. Rio'ya gitmem için, şu ana kadar kota alamamış Macaristan, İsveç, Bulgaristan ve Belarus'tan rakiplerimi geçip birinci olmam yetiyor. Çok heyecanlıyım. Çünkü hayatımda ilk defa bu kadar önemli bir yarışa giriyorum. Çok sıkı bir antrenman yaptım. Kendimi hazır hissediyorum. Yeni malzemeler ile yarışacak olmam da benim için ayrı bir motivasyon."

Dilara Uralp, Deniz Ticaret Odası'na teşekkür ederek, "Desteklerini hep yanımda hissettim. Türkiye'den hiçbir kadın sörfçü, bugüne kadar kota yarışlarını kazanıp olimpiyatlara gitmedi. Ben ülkeme bir ilki kazandırmak ve gençlerin rüzgar sörfüne ilgisini artırmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ise Dilara Uralp'ın sörfle uğraşan veya bu spora ilgi duyan tüm gençlere örnek olduğunu belirterek, Dilara Uralp'in kota yarışını başarıyla tamamlayıp, ülkemizi olimpiyatlarda temsil edeceğine inandığını kaydetti.

Kaynak: AA / Spor

Macaristan İspanya Türkiye İzmir Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title