Haberler

"Diktatör Esed'in Düşüşü Kaçınılmazdır"

Güncelleme:

ABD Başkanı Barack Obama, Suriye ve İran hakkında açıklamalarda bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Barack Obama "Diktatör Esed'in düşüşü kaçınılmazdır" dedi.

Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan Başkan Obama, Suriye ve İran hakkında da açıklamalarda bulundu.

İran'a yönelik askerî bir müdahale ihtimali hakkında yöneltilen bir soru üzerine Obama, "İran'a yönelik askerî bir müdahale, şu anda düşünülmüyor. İran'ın nükleer faaliyetlerini durdurması adına hâlâ diplomasi yolları ile çözülebilecek 'fırsat penceresi' var. İran ile müzakere süreci, ülkenin ne kadar görüşme niyetinde olup olmadığını gösterecek" dedi.

NE İRAN'A NE SURİYE'YE ASKERÎ MÜDAHALE

İran'ın nükleer tesislerinin vurulması çağrısında bulunan Cumhuriyetçiler'e atıfta bulunan Obama, bu tarz konuşmaların İran krizine çözüm olmayacağını belirterek Cumhuriyetçiler'i, düşüncesizce davranmakla suçladı. Obama ayrıca İran'a savaş açmak isteyen Cumhuriyetçiler'in, savaş durumunun Amerikan halkına yönelik doğuracağı sonuçları da dile getirmelerini istedi.

Suriye konusunda ise Obama, "Suriye'deki şiddet olaylarından üzüntü duyuyoruz. Ancak tek taraflı askerî bir müdahalede bulunmayacağız. Çünkü tek taraflı müdahale, hata olacaktır. Suriye'deki durum, Libya'da olduğundan daha karmaşık. Uluslararası toplumun Esed rejimine karşı harekete geçtiğini görüyoruz. Diktatör Esed'in düşüşü kaçınılmazdır" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Barack Obama Suriye İran Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title