Haberler

Dikkat! Şehre Mamut Geliyor…

Güncelleme:

Mamut Art Project 2016, Akkök Holding sponsorluğunda 21-24 Nisan tarihlerinde genç yaratıcıları sanat dünyasıyla buluşturuyor

Akkök Holding sponsorluğunda gerçekleştirilen Mamut Art Project (MAP), bu yıl 21-24 Nisan 2016 tarihleri arasında KüçükÇiftlik Park'ta görülebilecek. Genç sanatçılara alan açan ve görünürlük sağlamalarına katkıda bulunan Mamut Art Project, Türkiye'nin ilk ve en kapsamlı "ulaşılabilir sanat" etkinliği olarak dördüncü yılını tamamlıyor. Bu yıl Mamut Art Project'de 1000'e yakın başvuru arasından belirlenen 51 sanatçının işleri sergilenecek. MAP 2016, bu zengin ve etkileyici serginin yanı sıra, yine 'genç ruhlu' bir performans programına da sahne olacak.

Mamut Art Project 2016, her yıl baharla birlikte geliyor ve genç sanat ortamını canlandırıyor. Mamut Art Project, bu yıl 21-24 Nisan tarihleri arasında, mekan sponsoru KüçükÇiftlik Park'ta 51 genç sanatçıya alan açıyor. Gelecek vaat eden isimlerin farklı disiplinlerden özgün çalışmalarını bir araya getiren Mamut Art Project 2016'nın jürisi, Banu Gündoğdu, Ömer M. Koç, Erinç Seymen, Ali Şimşek ve Fatoş Üstek'ten oluştu.

1000'e yakın başvuru arasından

Mamut Art Project'de yer alabilmek için bu yıl 1000'e yakın başvuru yapıldı. Sergilenecek işler arasında yeni medya, enstalasyon, performans, illüstrasyon, fotoğraf, ses yerleştirme, sokak sanatları, heykel, video, baskı, resim ve bio-art projeler ile dijital ve interaktif projeler yer aldı.

Mamut Art bu yıl ayrıca, etkinlik mekanında gerçekleşecek bir performans serisi ve sanatçılara yönelik bir workshop programı ile daha da zenginleşiyor. Space Debris'in kurucusu Seyhan Musaoğlu'nun ve Performistanbul'un kurucusu Simge Burhanoğlu'nun küratörlüğünde 23 ve 24 Nisan'da, iki gün boyunca devam edecek performansları genç sanatçılar, Murat Bulut Aysan, Itır Demir, İ. Ata Doğruel, Gabriel EA Clark ve Ebru Sargın sunacaklar. Sergiye katılan sanatçılar için düzenlenen workshop ise yine aynı tarihlerde konuk sanatçı Katja Noppe tarafından gerçekleştirecek.

Mamut Art Project bu yıl da Akkök Holding sponsorluğunda gerçekleşiyor ve bu sayede katılımcılara daha geniş bir kitleye ulaşabilme, daha kapsamlı ve nitelikli bir toplam içinde yer alabilme fırsatı sunuyor.

Mamut İstanbul'un sınırlarını aşacak

Mamut Art Project'in Direktörü Seren Kohen, etkinliğin her yıl biraz daha geliştiğini vurgulayarak şunları söylüyor: "Başvuru sürecinde katılımcı adaylarla yaptığımız portfolyo görüşmeleri hepimiz için eğitici oldu. Okul ziyaretlerimiz, farklı mekanlarda düzenlediğimiz tanıtım programlarımız ve davetler, Mamut'u daha geniş kitlelerle buluşturma çabamızın uzantıları… Amacımız her zamanki gibi genç sanatçıları desteklemenin farklı yollarını bulmak ve bir anlamda bu yolları bizzat yaratmak. Sene içerisine yayılacak workshop ve seminer programlarımızın ilk adımlarını attık bile... Mamut'u İstanbul sınırlarının dışına çıkarmak, Anadolu'daki güzel sanatlar öğrencileriyle tanışmak, buluşmak ise gelecek dönemin en büyük hedeflerinden biri…

Mamut Art Project'de yer almak, sanat piyasasının üretim ve sergileme koşullarındaki engellere takılan kimi genç yetenekler için karma sergilere katılıp galerilerden teklif almanın, kişisel sergi açmanın veya bir bienale çağrılmanın önünü açan aşamalardan biri oldu. Aynı zamanda Mamut Art Project'in de önü Akkök sponsorluğu ile daha da açıldı, biraz daha geniş bir kitleye ulaşma fırsatı sağladı."

Akkök geleceğin sanatçılarına sahip çıkıyor

Mamut Art Project (MAP), geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da yine Akkök Holding'in sponsorluğunda hayata geçiriliyor. Akkök Holding ve Mamut Art Project işbirliği, "geleceğin sanatçılarına ve sanatçıların geleceğine" sahip çıkıyor. Ağırlıklı olarak kimya, enerji ve gayrimenkul sektörlerinde faaliyet gösteren, Türkiye'nin lider kurumları arasında yer alan Akkök, Mamut Art Project'i "geleceğe yatırım" stratejisi doğrultusunda destekliyor. Akkök Holding Yönetim Kurulu Üyesi Raif Ali Dinçkök, kültür ve sanatın eğitimin ayrılmaz bir parçası, toplumsal gelişimin en önemli ateşleyicilerinden biri olduğu gerçeğinden yola çıktıklarını söylüyor: "Gençlerin yaratıcılıklarını, kalıpların ötesinde özgürce düşünme becerilerini, toplumla, yaşamla, dünyayla bütünleşebilme yeteneklerini geliştirmeleri için sanatın enerjisine ihtiyacımız var. Mamut Art Project hem sanatı erişebilir kılıyor, hem de gençlik enerjisi aşılıyor."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ali Şimşek İstanbul Gündoğdu Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title