Haberler

Dikkat Eksikliğine İlaçsız Alternatif

Çocukların önemli bir bölümünde görülen ve tedavi edilmediği takdirde bireyin tüm yaşantısını olumsuz etkileyen "Dikkat Eksiği ve Hiperaktivite Bozukluğuna" Avrupa'da uygulanan ilaçsız tedavi uygulamasının artık Türkiye'de de yapılabildiği...

Çocukların önemli bir bölümünde görülen ve tedavi edilmediği takdirde bireyin tüm yaşantısını olumsuz etkileyen "Dikkat Eksiği ve Hiperaktivite Bozukluğuna" Avrupa'da uygulanan ilaçsız tedavi uygulamasının artık Türkiye'de de yapılabildiği bildirildi.

Psikiyatrist Dr. Sabri Yurdakul, Batı'da özellikle otistiklere ve hiperaktivite bozukluğu olanlara uygulanan Berard İşitsel Algı Eğitiminin 3 yaşından büyük herkese uygulanabildiğini vurguladı. Kulağa sesli uyarılar gönderilmesi esasına dayanan sistemin bir yandan dikkat eksikliğini azaltırken öte yandan da kullanamayan yetenekleri ortaya çıkardığını ifade eden Yurdakul, bu yöntemden sonra algılamanın hızla arttığını kaydetti.

"DİKKATLERİ ARTARKEN BİR YANDAN DA HAFIZALARA GÜÇLENİYOR"

Yurdakul, "Bu tedavi sayesinde; "Defalarca okuyorum bir türlü anlayamıyorum" diyenler okuduklarını bir kerede anlamaya, "Bir kulağından giriyor ötekinden çıkıyor" denilen çocuklar da söz dinlemeye başlıyor. Bir yandan dikkatleri artarken diğer yandan hafızaları güçleniyor. Yöntemin olumlu sonuçları zaman içinde artarak uygulanan kişinin eğitim ve iş yaşamında kendini gösteriyor" dedi. Sabri Yurdakul, dünyada özellikle otistiklere, disleksi ve hiperaktivite bozukluğu olanlarda başvurulan ve bölgede ilk uygulamaya başladıkları 'Berard Yöntemi'nin işitsel algıyı eğiterek, dikkat eksikliğinin çözümünde alternatif yöntem olarak uygulanması ve çarpıcı sonuçlar alınmasıyla dikkatleri çekmeye başladığını anlattı.

"ÖĞRENCİLERİN SINAV DERECELERİNDE GÖZLE GÖRÜLÜR ARTIŞLAR VAR"

Türkiye'de 1999'dan beri bilinmekle birlikte son yıllarda yaygınlaşan uygulamanın yapıldığı kişilerin çok olumlu gelişmeler gösterdiğini dile getiren Yurdakul, genellikle ÖSS'ye ya da LGS'ye, KPSS'ye hazırlanan öğrencilerin yoğun olduğu bu kişiler içinde çok yoğun stres ya da algılama problemi yaşayanların, iş çevresinden yetişkinlerin de bulunduğunu ifade etti. Dr. Yurdakul öğrencilerin sınav derecelerinde gözle görülür artışlar gözlemlendiğini, yetişkinlerin yaşam kalitesinin arttığını belirtti. Yurdakul, söz konusu uygulamayı özellikle dikkat eksikliği, öğrenme ve odaklanma güçlüğü çeken, sınava hazırlanan, yabancı dil öğrenmek isteyen öğrencilere; iş ortamında yoğun stres ve başarı kaygıları yaşayan, sabrı, özgüvenini ve farkındalığını artırmak veya hafızasını güçlendirmek isteyen yetişkinlere ve iletişim sorunu yaşayan ve kendini çevreden soyutlayan içine kapanık bireylere de önerdi.

"YARIMŞAR SAATLİK SEANSLARLA GELEN MÜZİĞİN DİNLENMESİ YETERLİ"

Psikiyatrist Dr. Sabri Yurdakul, "Diğer yöntemlerden farklı olarak bireyin hiçbir çaba harcamasını gerektirmeyen, sadece özel bir kulaklıktan gelen müziği yarımşar saatlik seanslarda dinlemesinin yeterli olduğu yöntem ilk seanstan itibaren etkisini göstermeye başlıyor ve faydaları gün geçtikçe artarak 6 ay sonunda doruk noktasına ulaşıyor. 'Berard Yöntemi'nde her gün yarımşar saatten toplam 20 seanslık bir uygulama söz konusu. Özel bir cihaz tarafından normal müziğin modüle edilerek, çeşitli frekanslar yüklenerek değişik yönlerden kulağımıza iletiliyor. Kulağımızdan aldığımız bu sesli uyarı nedeniyle beynimizdeki bizim aktif hale geçirmek istediğimiz bölgeler ya da kullanamadığımız yeteneklerimiz meydana çıkıyor. Bu yöntemi uyguladıktan sonra çok daha hızlı algılayabiliyoruz. Örneğin; pek çok insan okuduğunu anlayamamaktan şikayet ediyor. 'On kere okuyorum ama anlayamıyorum' diyorlar. veya aileler çocukları için 'Söylenenler bir kulağından girip öbüründen çıkıyor' diyor. 'Berard Yöntemi' bu sorunların çözümünde büyük oranda başarı sağlıyor" dedi.

"ADANA'DAKİ TEK LİSANSLI KURUM BİZİZ"

'Berard Yöntemi' için gereken özel eğitimin ekibiyle birlikte aldıklarını ve Adana'daki tek lisanslı kurum olduklarını belirten Yurdakul, açıklamasını da şöyle sürdürdü; "Ailelerin ilaç kullanımına şüpheyle bakması sebebiyle eğitim hayatında sorun yaşayan çocuklar için dikkat eksikliği bir kader değil

Berard metodu sayesinde algılama hızlanıyor,okurken konuya odaklanma ve yoğunlaşma artıyor, hafıza güçleniyor;iş performansı ve strese karşı toleransı ile birlikte özgüven ve farkındalık artıyor ve kendini ifade etme yeteneği gelişiyor.Bu olumlu sonuçları yaratan temel sebep uygulama sonucu işitsel algının eğitilerek artması." - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sabri Yurdakul Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title