Haberler

Dikkat Bilmediğin Gerçekler Var" - Yeniden

* Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'ndan kaçakçılıkla mücadele kampanyası TESK Başkanı Bendevi Palandöken, ? Akaryakıt kaçakçılığı 2 boğaz köprüsü, kaçak sigara ise 24 uluslararası havalimanı yapabilecek boyutta bir gelir kaybına neden oluyor.

* Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'ndan kaçakçılıkla mücadele kampanyası

TESK Başkanı Bendevi Palandöken,

? Akaryakıt kaçakçılığı 2 boğaz köprüsü, kaçak sigara ise 24 uluslararası havalimanı yapabilecek boyutta bir gelir kaybına neden oluyor. Kaçakçılığı önleyebilirsek bu büyüklükteki yatırımları hayata geçirebilirsek; Türkiye ekonomisi güçlenir, esnafımız ve vatandaşımız kazanır"

"Petroldeki yüzde 76-78 aralığındaki vergi düşürülürse, kaçakçılık belli oranda düşecek. Ülkemizin 3 tarafı deniz, belli bölgeleri hala savaş halinde dolayısıyla kaçakçılığa müsait bir ortam"

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: İdris TİFTİKCİ / İstanbul DHA

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye'deki kaçakçılıkla mücadele için başlattıkları 'Dikkat Bilmediğin Gerçekler Var" kampanyasını tanıttı.

Bendevi Palandöken, kaçak ürünle mücadele konusunda yeni bir sayfa açtıklarını ifade etti. Palandöken toplantıda yaptığı konuşmasında, 'Her yıl kaçak akaryakıt yüzünden 11 milyar lira ve kaçak sigara milyarlarca lira ÖTV geliri kaybına sebep olurken, binlerce ton kaçak çay ve gıda mamulü de kamu sağlığını tehdit ediyor. Akaryakıt kaçakçılığı 2 boğaz köprüsü, kaçak sigara ise 24 uluslararası havalimanı yapabilecek boyutta bir gelir kaybına neden oluyor. Kaçakçılığı önleyebilirsek bu büyüklükteki yatırımları hayata geçirebilirsek; Türkiye ekonomisi güçlenir, esnafımız ve vatandaşımız kazanır" dedi.

'2015'TE KAÇAK SİGARA ORANI YÜZDE 20'DEN 16.5'E DÜŞTÜ"

Palandöken, kaçakla mücadelede önemli adımlar atıldığına dikkat çekerek, 'Gümrük ve Ticaret Bakanlığı gerçekten de bu konuda önemli bir mücadele başlattı. Cezaların artırılmasıyla ilgili ALO 136 İhbar Hattı bu konuda önemli, kaçakla ilgili önemli gerilemeyi sağladı. Kontrol ve denetimler çoğaltılması önemliydi burada. Biz de TESK olarak, bilinçlendirme kampanyalarıyla mücadeleye destek olduk. Nitekim kaçak seviyesinde de tüm bu mücadelelerle düşmeye başladı. 2015'te kaçak sigara oranı yüzde 20'den 16.5'e düştü. Bu rakamlar yıllık 1.5 milyar lira ek vergi kaynağı anlamına gelmekte" diye konuştu.

KAMPANYA

Palandöken kampanyada yapacakları konusunda ise 'Türkiye genelinde 140 bin perakende esnafı bulundukları noktalarda, dağıtacağımız broşür ve malzemelerle farkındalığın artırılması için önemli çalışmalar başlatacağız. Öncelikle, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Gaziantep gibi kaçak ürün ticaretinin yüksek olduğu şehirlerimizde kullanacağımız sokak afişleri ile vatandaşlarımıza, kamu sağlığını da tehdit eden bu tehlikeden uzak durmaları gerektiğini hatırlatacağız. Kampanyamız sosyal medyada da aktif olarak çağın gereklerini kullanacağız" ifadelerini kullandı.

'PETROLDEKİ YÜZDE 76-78 ARALIĞINDAKİ VERGİ DÜŞÜRÜLÜRSE, KAÇAKÇILIK BELLİ ORANDA DÜŞECEK"

Palandöken, açıklamalarının ardından bir gazetecinin, 'Sigara, akaryakıtta ağır vergi kaçakçılığa yönlendiriyor. Vergi zamlarına sizin bakışınız nedir?" şeklinde ki sorusuna şöyle yanıt verdi:

'Petroldeki yüzde 76-78 aralığındaki vergi düşürülürse, kaçakçılık belli oranda düşecek. Ülkemizin 3 tarafı deniz, belli bölgeleri hala savaş halinde dolayısıyla kaçakçılığa müsait bir ortam. Maalesef, Bakanlık kolluk kuvvetlerinin ne kadar güçlendirirse güçlendirsin en önemli sorumluluk vatandaşların. Çünkü onlar hayatlarını tehlikeye atan, nerede üretildiği, içine ne konulduğu bilinmeyen bir gerçek var. Bunu zaten vatandaşa duyurmak istiyoruz. Hep söylediğimiz ama hükümet politikalarının her ne hikmetse vergi almada kolay olduğu iki kalem üzerindeki şey gerçekten kaçakçılığı teşvik ediyor. ?

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bendevi Palandöken İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title