Haberler

Dikilililer temiz çevre ve sağlıklı yaşam için yürüdü

Güncelleme:

Dikilili doğaseverler Dikili Belediyesi öncülüğünde, 'Temiz Çevre, Sağlıklı Yaşam' temasıyla Merdivenli - Karagöl - Denizköy rotasında 8 kilometrelik doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Dikili ilçesi sınırlarında yer alan Karadağ eteklerinde bulunan doğal güzelliği ile dillere destan olan Karagöl'e Dikili Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen doğa yürüyüşüne katılan 7'sinden 70'ine 130 doğasever, 'sağlığımızı ve doğamızı koruyoruz' mesajı verdi.

Rotada İki Farklı Etap

Sabahın erken saatlerinde Dikili Atatürk Meydanı ile Çandarlı Hizmet Binası önünde toplanan toplamda 130 kişilik iki ayrı grup, belediyeye ait araçlarla Merdivenli Köyü'nde buluşarak Karagöl krater gölüne doğru yürüyüşe geçti. Karagöl'de verilen molanın ardından dönüş yolu olarak Denizköy'e doğru hareket edildi. Katılımcıların doğanın tüm renkleri ile iç içe doyumsuz anlar yaşadığı yürüyüş, başarı ile tamamlandı.

Seyrine Doyumsuz Manzarada Yürüyüş

Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen etkinliğe katılan 130 doğasever bir yandan sonbaharın eşsiz tonları ile Bademli-Denizköy-Midilli Adası ve denizin muhteşem manzarasının doyumsuzluğuna tanıklık ederken diğer yandan da zorlu parkurları aşarak spor ve doğa dolu bir günü tamamladılar. Yazdan kalma güzel bir günde muhteşem manzara ve doğanın keyfini çıkartan doğaseverler, Karagöl kenarında mola vererek, seyrine doyumsuz manzaralara karşı fotoğraf çekilmeyi de ihmal etmediler. Yetkililer 5,5 saat süren ve oldukça eğlenceli geçen etkinliğin önümüzdeki süreçte daha da genişleyerek devam edeceğini bildirildi.

"Doğa Tutkunlarını Karagöl'ü Keşfetmeye Davet Ediyoruz"

Düzenlenen etkinlik ile ilgili açıklamada bulunan Dikili Belediye Meclisi Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı CHP'li Meclis Üyesi Hüsniye Yıldırım, gerçekleştirilen etkinliğin iki önemli amacının olduğuna vurdu yaptı. Temiz çevre ve sağlıklı yaşam konusunda farkındalık yaratma ilkesi ile Dikili'nin keşfedilmemiş doğal güzelliklerini tanıtmayı kendilerine öncelikli hedef seçtiklerini kaydeden Yıldırım, "İlçemiz sınırlarında yer alan krater göl Karagöl ve çevresi sağlıklı yaşam için yürümeyi seven doğaseverler için keşfedilmeyi bekleyen önemli bir rota. Yeşilin, doğal güzelliklerin ve hemen yanı başında deniz ile adaların aynı karede olduğu, sağlıklı yaşama açılan cennetten bir köşe Karagöl'ü keşfetmek için tüm doğaseverleri kentimize davet ediyoruz'' dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Denizköy Karadağ Karagöl Dikili Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title