Haberler

Dikili Festivaline Muhteşem Kapanış

Güncelleme:

Dikili Kültür-Sanat, Bilim-Düşünce ve Emek Festivali'nin kapanışı da açılışı gibi muhteşem oldu.

Güvercinler Ege'de barışa kanat çırptı 'Ege'de sevgimiz ve barışımız sonsuz olsun'

Dikili Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Dikili Kültür-Sanat, Bilim-Düşünce ve Emek Festivali dünyaca tanınan protest müzik grubu Yorum'un eski solisti Hilmi Yarayıcı'nın verdiği muhteşem konserle sona erdi.

'Ege'de Barış Rüzgarları Sonsuza Dek Esecek'

Festivalin kapanış gecesi Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun'un konuşmasıyla başlarken Başkan Tosun, Ege'nin her iki kıyısında barışı güçlü kılmak için başta Midilli adası halkı olmak üzere tüm muhataplarla işbirliği içinde çalışmalar yapmaya hazır olduklarını vurgulayarak konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Yerel seçimler öncesi projelerimizi anlatırken "Dikili'yi sevginin kenti yapacağız" demiştik. İşte, biz bu uğurda çalışmaya, projeler gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bunlardan biride Ege'nin diğer yakasındaki kardeşlerimizle el ele vererek bölgemizde barış rüzgarlarını sonsuza dek estirmeye çalışıyoruz. Festivalimizde bunun güçlü temellerini attık. Bu vesileyle sevgiyle, umutla, kardeşliğe ve barışa olan inancımızla gerçekleştirdiğimiz festivalimize emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum''

'Türk-Yunan Dostluğu Hiç Bitmesin'

Atatürk Meydanı'nda gerçekleşen son gece etkinliklerine Belediye Başkanı Mustafa Tosun'la birlikte Midilli Epano Skala Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Makis Venetas, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Orhan Karaoğlu, CHP Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener ve belediye meclis üyeleri ile birlikte STK temsilcileri katıldı. Dikililerin yoğun ilgi gösterdiği gecede Hilmi Yarayıcı'nın konserinden önce sahneye genç yeteneklerin oluşan Parksis Grubu ile Muhteşem Yüzyıl dizisinden 'Şeker Ağa' rolüyle tanınan Yüksel Ünal ile Midilli Epano Skala Kültür ve Sanat Derneği'nin halkoyunu ekibi çıktı. Praksis Grubu söylediği türkülerle, Yüksel Ünal'da gerçekleştirdiği tek kişilik oyunla, Midillili folklorcülerde sergiledikleri Yunan halk danslarıyla seyircilerden büyük alkış aldı. Yunanlı folklörcülerin sergiledikleri halk oyunları gösterisinin ardından festivale katılan tüm sanatçılar ve festival protokolü Midilli'den gelen konuklarla el ele tutuşarak 'Ege'de sevgimiz ve barışımız sonsuz olsun' diyerek güvercinler uçuruldu.

Unutulmaz Konser

5 gün süren Dikili Kültür-Sanat, Bilim-Düşünce ve Emek Festivali'nin kapanışında, protest müziğin önemli ismi Hilmi Yarayıcı unutulmaz bir konser verdi. Dakikalarca süren alkış eşliğinde sahneye çıkan Yarayıcı, aralarında 90 yılların unutulmaz eserleri olan Uğurlama, Cemo ve Sevdadan Yana olan çok sayıda türküyü yorumladı. Yarayıcı, performansı ile izleyicileri büyülerken seslendirdiği her türkünün ardından izleyenler tarafından alkış yağmuruna tutuldu. Ünlü sanatçı, izleyicilerin yoğun alkışıyla başladığı konserini alkışlar eşliğinde tamamladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hilmi Yarayıcı Dikili Ege Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title