Haberler

Dikili'de Zabıtadan Bayram Denetimi

Güncelleme:

Dikili Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede faaliyet gösteren marketlerle tatlı imalathaneleri ve pastaneleri denetledi.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi esnaf denetimlerini artıran Dikili Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede faaliyet gösteren marketlerle tatlı imalathaneleri ve pastaneleri denetledi. Başkan Mustafa Tosun 'Dikilili hemşerilerimizin kaliteli ve sağlıklı alışveriş yapabilmeleri bizim için çok önemli' dedi.

Dikili Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, Kurban Bayramı öncesi vatandaşların huzur ve güven içinde alışveriş yapabilmeleri için denetimlerini arttırdı. Ekipler, özellikle ilçe merkezinde faaliyet gösteren tatlı, pasta ve baklava imalathaneleri ile market ve pastaneleri denetledi. Yapılan denetimlerde işletmeler hem hijyen yönünden, hem de terazilerin ölçü ve ayarları yönünden kontrol edildi.

İlçe genelinde faaliyet gösteren tüm pastane, fırın, tatlı imalathaneleri ve marketleri kapsayan denetlemelerde, işletme ve imalathaneler hijyen ve kalite yönünden kontrol edildi. Üretim alanlarından, vitrinlere kadar tüm detayları kontrol eden Dikili Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri yaptığı denetimlerde, gıda imalathaneleri ve satış yerlerini, genel temizlik, hijyen koşulları, çalışma şartları, hijyen sertifikası, gıda ürünlerinin taze olup olmadığı yönünden detaylı şekilde inceledi. Ekipler, ölçü ve tartı aletlerinin kontrollerini de gerçekleştirdi. Yapılan denetimlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı.

"HALK SAĞLIĞI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Vatandaşların Kurban Bayramı öncesinde ve sonrasında kaliteli ve sağlıklı gıda tüketebilmesi için denetimleri sıklaştırdıklarını belirten Belediye Başkanı Mustafa Tosun, halk sağlığı konusunda asla ödün vermeyeceklerine vurgu yaptı. Başkan Tosun sözlerini şöyle sürdürdü: 'Vatandaşlarımızın sağlığı bizim için olmazsa olmazların başında gelmektedir. Kurban Bayramına kısa bir süre kaldı. Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz ilçe genelinde denetimlerimizi artırarak imalathaneler ile satış işletmelerini genel temizlik, sağlık kurallarına uygunluk ve üretim alanları kontrolü, personellerin kişisel bakımı, iş elbiselerinin uygunluğu, üretim alanlarının hijyeni, kullanılan malzemenin kalitesi, gramaj ve etiket yönünden uygunlukları ile ayrıca gıdaların son kullanma tarihlerini ve saklama koşullarının uygunluğu yönünden kontrol etti. Şu ana kadar herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadık. Denetimlerimizde esnafımızın kurallara uyduğunu görmek bizi oldukça mutlu etti. Halk sağlığı konusunda yaptığımız denetimlerimiz ve esnaflarımızla olan işbirliği istişareleri hep devam edecektir.' - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kurban Bayramı Dikili Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title