Haberler

Dikili'de yoğun yağışa karşı seferberlik

Güncelleme:

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki Kabakum ve Salihler'deki derelerin su seviyelerin yükselmesi sonucunda bölgede taşkınlar meydana geldi.

Dikili Belediyesi ve İZSU ekiplerinin, DSİ sorumluluğundaki dereler ile civar bölgede gerçekleştirdiği başarılı çalışmalar sonrası riskli durumu kontrol altına aldı.

Anında Müdahale

Dün öğlen saatlerinde başlayan ve ilerleyen saatlerde gittikçe etkisini artıran şiddetli yağmur özellikle Kızılçukur, İslamlar, Salihler, Bahçeli ve Kabakum bölgelerinde rekor seviyeye ulaştı. Metrekareye düşen yoğun yağışın kısa sürede etkili olmasıyla su seviyesi yükselen DSİ sorumluluğundaki Kabakum ve Salihler'deki derelerinde taşma meydana gelerek bölgede ev ve işyerlerini su bastı. Gündüz saatlerinde alınan Meteorolojik verilere istinaden Dikili Belediyesi, İZSU ve İtfaiye ekipleri tarafından oluşturulan acil müdahale ekipleri yoğun yağışın meydana geldiği Kızılçukur, İslamlar, Salihler, Bahçeli ve Kabakum bölgelerinde seferber olurken, DSİ sorumluluğundaki her iki dereye de kısa sürede müdahale ederek, oluşan afetin boyutunu azalttı.

Ekipler Canla Başla Çalıştı

Dikili Belediyesi'nin 65 personel, 18 araç ve iş makinelerinden oluşan acil müdahale ekibi ile İZSU ve İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı araç motopomp ve dalgıç pompaları ile iş makinelerini kullanan 20 personelden oluşan ekipler, canla başla çalışarak riskli durumun ortadan kalkması için büyük bir mücadele örneği ortaya koydu. Eş zamanlı yürütülen çalışmalarla da DSİ sorumluluğundaki derelerdeki su taşkının neden olduğu su basmalarına ilk müdahale de bulunan ekipler, ev ve işyerleri su basan vatandaşlara da yardım elini zaman kaybettirmeden ulaştırarak, ev ve iş yerlerindeki tahliyeleri gerçekleştirerek oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçti.

"Durum Normale Dönene Kadar Çalışmalarımızı Aralıksız Sürdüreceğiz"

Dikili Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi İZSU ve İtfaiye ekiplerin dayanışma içerisinde gerçekleştirdiği mücadele çalışmalarını yerinde takip eden Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, kentte meydana gelen yağışların son 20 yılın çok üstünde bir seviyede olduğunu dile getirerek, "Kentte böyle bir şiddette yağış en son 90'lı yılların sonunda meydana gelmiş. Ekiplerimizle birlikte, yoğun yağışın yaşandığı bölgelere anında müdahale ettik. Rekor yağışın sonucunda özellikle DSİ sorumluluğundaki derelerin taşmasıyla, birçok noktada su basması meydanı geldi. Belediyemiz ekipleri İZSU ve İtfaiye ekipleriyle birlikte su basmalarının meydanı geldiği ilk andan itibaren hemşerilerimizin yanında olarak daha büyük bir sıkıntı yaşamalarının önüne geçtik. Oluşturduğumuz kriz masası gece boyunca ulaşan taleplere anında cevap vererek vatandaşlarımızın mağduriyetlerine ortadan kaldırmaya gayret gösterdik. Durum normale dönene kadar çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. İlerleyen saatlerde bölgedeki hasarı daha net görebileceğiz." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Dikili Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title