Haberler

Dikili'de Sevgi Ramazanı

Güncelleme:

Sevginin Kenti Dikili, on bir ayın sultanı Ramazan ayını coşkuyla karşıladı.

Dikili Belediyesi, Ramazan ayının ruhuna uygun toplumsal kaynaşmayı sağlamak amacıyla geçtiğimiz yıl başlattığı "Sevgi Ramazanı" etkinliklerine bu yılda devam ediyor.

Sevgi Sofraları Kuruldu


Dikili vatandaşlar, Dikili Belediyesi tarafından günlük ve steril ortamda hazırlanan yemekler ile sevginin sofralarında oruçlarını açtı. Dikili Belediyesi'nin ev sahipliğinde verilen iftar yemeğine Dikilililerin ilgisi ve katılımı hayli yoğun oldu. Giysi Pazaryeri alanında kurulan ve Ramazan Ayı boyunca devam edecek olan sevgi iftar sofrasına ev sahibi olarak Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun'un yanı sıra siyasi partilerin ve derneklerin temsilcileri, muhtarlar, meclis üyeleri, kurum idarecileri, meslek odalarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.


Şenlikler Ramazana Neşe Katacak


Dikili Belediyesi tarafından özenle hazırlanan sevgi sofralarında oruçlarını açan Dikilililer, 20 Haziran günü başlayacak ve 15 Temmuz'a kadar sürecek olan Ramazan Şenlikleri'yle eski zamanların tadı damaklarda kalan Ramazan eğlencelerine yeniden kavuşacak. Her gün ayrı bir noktada gerçekleştirilecek ve gezici sanat otobüsü ile ilçenin dört bir yanına yayılacak Ramazan şenliklerinde Dikilililer, Aşık ile Maşuk, Karagöz ve Hacivat, Tuzsuz Deli Bekir, Orta Oyunu ile yarışma, dans ve sihir gösterilerini keyifle izleyecekler.


"Ramazanın Coşku İçinde Yaşanması İçin Çalışıyoruz"


Etkinlikler hakkında bilgi veren Dikili Belediyesi Başkan Vekili Avukat Çiğdem Elibol, "Ramazan ayı paylaşımın, dayanışmanın ve toplumumuzun birlik bütünlük gösterdiği manevi değerlerin yoğun yaşandığı günlerdir. Biz de Dikili Belediyesi olarak ilçemizde Ramazan Ayı'nın anlam ve önemine dair yaşanması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sevginin sofralarının kurulmasını ve Ramazanın coşku içerisinde yaşanmasını sağlayacağız" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Pazaryeri Dikili Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title