Haberler

Dikili'de Osman Özgüven'e Mitingli Destek

Yargılandığı iki ayrı davadan aldığı 8 yıl 4 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onanan İzmir'in Dikili İlçesi Belediye Başkanı CHP'li Osman Özgüven için destek mitingi yapıldı.

Yargılandığı iki ayrı davadan aldığı 8 yıl 4 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onanan İzmir'in Dikili İlçesi Belediye Başkanı CHP'li Osman Özgüven için destek mitingi yapıldı. Başkan Özgüven meydandakilere daha önce kaydedilen ses kaydı ile hitap etti.

Atatürk Meydanı'nda CHP Dikili İlçe Örgütü tarafından düzenlenen mitinge CHP'nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, CHP İzmir Milletvekilleri, Mustafa Moroğlu, Alaattin Yüksel, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve İl Yönetim Kurulu, Büyükşehir Belediye eski Başkanı Yüksel Çakmur, Hakkı Ülkü, Muharrem Toprak gibi bazı eski milletvekilleri, Menemen, Alaçatı, Bergama gibi çeşitli yerlerden gelen belediye başkanları, KESK DİSK, Genel-İş, Eğitim-Sen, Tümbelsen temsilcileri, CHP Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener ve yönetim kurulu, CHP'nin bölge örgütleri, Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak ve CHP'li Belediye Meclis Üyeleri, EGEÇEP, FOÇEP gibi bazı çevre örgütleri, İzmir Kent Konseyleri, Konak kent Konseyi ve vatandaşlar katıldı.

Midilli'den Yunanlı Milletvekilleri, bazı eski Belediye Başkanları ve vatandaşların da katılmaları dikkat çekti. Eşi Ayşe Özgüven, oğulları Evren, Utkan ve barış Özgüven'in de yeraldığı mitinge 8 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum olan Özgüven'in ses kaydı damgasını vurdu.

SES KAYDI

İhaleye fesat karıştırmak suçundan iki ayrı cezası Yargıtay onayından sonra henüz kendisine bir bildirim yapılmayan ve İsveç'e gittiği öğrenilen Osman Özgüven, alandakilere dinletilen ses kaydında şunları söyledi:

"Değerli arkadaşlarım, sevgili mücadele arkadaşlarım. Sevgili Dikilililer. Ülkemin tüm iyi niyetli insanları bugün benimle aynı kaderi paylaşan tüm insanlar. Hepinize merhaba, hepinizi en içten duygularımla kucaklıyorum. Hepinize selam olsun. Selam olsun savaşsız ve sömürüsüz bir dünya için uğraşı verenlere. Değerli dostlarım, Yargıtay'da bekleyen dosyalarımızı Bülent Arınç'ın işaretiyle çok hızlı şekilde karara bağlayarak onaylattılar. Usul hatalarımız olabilir ancak, bilinsin ki ben ve arkadaşlarım sizleri utandıracak hiçbir şey yapmadık. Yapılan her uygulama Dikilimiz içindir. Verilen karar politik bir infazdır. Karar hırpalanan, yara alan adalet duygularımızı yerle bir etmiştir. Hesap açıktır. Hesap 2023 vizyonu diye sunulan otoriter, faşist bir düzenin önündeki engelleri bir bir ortadan kaldırmak itibarsızlaştırmaktır. Biz ne ilkiz ne de son olacağız. Davalar bilinçli olarak başta İzmir olmak üzere CHP'li Belediyeleri sindirme operasyonudur. Sokakları bu düşüncede olanlara bırakmayacağız. Kararlı şekilde yanımızda olan iyi niyetli tüm destekçilerimize minnet duyuyorum. Demokratik olan her türlü mücadele yolunu deneyerek, kimsenin el ovuşturmasına müsaade etmeyeceğim. Siyasetçi kişilere, kaçtı diyen çevrelere, adaleti uygulamaktan ve vicdanlarına kilit vuranlara tek sözüm var. Aynaya bakın. Kişi kendinden bilir işi. Tüm iyi insanlar ve dostlarım biliniz ki sizi utandıracak bir şey yapmadım. Yüreğimle inanıyorum ki bu mücadeleyi hep beraber omuzlayacağız."

YUNUS KIRILMIŞ SAZIYLA

Mitinge katılanlar sık sık "Dikili için Adalet İstiyoruz", "Osman Özgüven ve arkadaşları sahipsiz değildir", "Susma sustukça sıra sana gelecek" sloganları attı. Sanatçı Yunus Kırılmış'ın sazıyla katıldığı mitingte, şiirler okunup, konuşmalar yapılırken, Özgüven'in ailesi ve vatandaşlar gözyaşlarını tutamadılar. Mitingde katılımcılar yakalarına "Osman Özgüven için adalet, Osman Özgüven Onurumuz' yazılı fotoğraflar taktılar, pankartlar açtılar.

HAKLI DAVAMIZDAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ

CHP Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çok iç karartıcı bir durumda bulunduğunu savundu. Ülkenin adaletsizlik cehennemine dönüştüğünü ileri süren Şener, "Aslında fazla söze gerek yok. Seçilmiş halk temsilcileri ve gazetecilerin haksız yere yargılandığı günleri yaşıyoruz. Adalet saraylarının önündeki bir elinde kılıç bir elinde terazi olan heykellere bir bakın. Kılıç adaletin verdiği cezaların gücünü ifade eder, terazisi ise adaletin dengeli bir şekilde dağıtılmasını temsil eder. Biz, gözü kapalı, bir elinde terazisi bir elinde kılıcı olan adalet istiyoruz. Bu da ancak hukukun adil, eşit ve halktan yana olmasıyla mümkündür. Adaleti Deniz Feneri'nde sağlayamayanlar suyu bedava dağıtan, öğrencisini ücretsiz, taşıyan kaliteli ekmeği ucuza vatandaşın sofrasına sanan Belediye Başkanında sağlayabileceklerini sanıyorlar. Biz emekten, işçiden yana olan ilerici Belediye Başkanımız ve arkadaşlarının yanında olacağız. Dost düşman duysun ki sosyal belediyecilikte emek ve özgürlüğün temsilcisi olacağız. Bunu AKP önleyemeyecektir. Haklı davamızdan asla vazgeçmeyeceğiz, kimsenin Cumhuriyetçiler olarak dilsiz şeytan olmayacağız" diye konuştu.

DEMOKRASİ BARİKATINI İNDİREMEZLER

CHP'nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın da, ihaleye fesat suçu ile Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'in ne yapılırsa yapılsın yan yana getirilemeyeceğini ifade ederek, "Türkiye'de sosyal belediyecilik adına bir bayrak gibi dalgalanan başkan varsa en başta Özgüven'dir. Özgüven'in yanına ihaleye fesat karıştırma eylemini yapıştıramazsınız. Ceza verenlere sesleniyorum. Türkiye'ye anlatmayacağımızı mı sanıyorsunuz? Bunların hepsinin hesabını tek tek soracağız. Özgüven'in en önde olduğu demokrasi barikatını indiremezler. Eğer bir ihalede fesat arıyorsan, İstanbul'a, Ankara'ya, Kayseri'ye bakabilirsin. Dikili'ye baktırmam sana" diye konuştu.

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, "Bu bir sağ parti ya da sol parti değil, bu bir sivil diktatörlüktür. Bu mücadelenin hep birlikte dayanışmayla üstesinden geleceğiz. Yağma yok, İzmirliler var, kadınlar var, Dikililer var, emekçiler var. Bu sıkıntıyı hep birlikte püskürteceğiz" dedi. - İzmir / Dikili

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osman Özgüven Yargıtay Dikili İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title