Haberler

Dikili'de Kurtuluşun Coşkusu Sokaklara Sığmadı

Güncelleme:

Dikili'nin kurtuluşunun 92. yıl dönümü, ilçede gerçekleştirilen etkinliklerle coşku içinde kutlandı.

Dikili Belediyesi'nin düzenlediği ve vatandaşların ilgisi yoğun olduğu etkinlikler Atatürk Meydanı'da bulunan Atatürk'ün anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Törenler, kentte adeta ikinci bir festival havası estirdi.

Binlerce Dikilili Tek Yürek Oldu

Dikili Belediyesi tarafından bu yıl 'Kurtuluşumuza ve Cumhuriyetimize Sahip Çıkıyoruz' temasıyla kutlanan Dikili'nin kurtuluşunun 92. yıl dönümü, muhteşem etkinliklerle festival havasında kutlandı. Binlerce Dikili'nin kurtuluş coşkusuna ortak olduğu günde Atatürk Meydanı'ndaki anıta çelenk konulmasıyla başlayan törenlerde akşam kısmında Bülent Ecevit Meydanı'ndan Atatürk Meydanı'na İzmir Büyükşehir Belediyesi bandosu eşliğinde gerçekleştirilen fener alayı gerçekleştirildi. Coşkunun doruğa çıktığı etkinliklere Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Dikili Kaymakamı Mustafa Nazmi Sezgin, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile binlerce Dikilili katıldı.

'Kurtuluşun Destanını Yazanları Şükranla Anıyorum'

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, kurtuluş günü nedeniyle yaptığı konuşmada "Bu gün 14 Eylül 1922'de ilçemizin kurtuluşuyla yazılan şanlı destanın 92. yıldönümü. Bu günü sevgi ve sadakat duygularımızla kutlarken Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e olan bağlılığımızı bir kez daha dosta düşmana tekrar göstererek, Atamızı, ülkemizin ve ilçemizin kurtuluşunda büyük mücadeleler veren kahramanlarımızı, tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla, şükranla anıyoruz. Bu inançla Dikili Halkı'nın 14 Eylül Kurtuluş Günü'nü büyük bir kıvançla kutluyor, tüm halkımıza Cumhuriyetimizin ışığında aydınlık yarınlar diliyorum" dedi.

Karşıyakalı Folklorcular İzleyenleri Mest Etti

Başkan Tosun konuşmasının ardından geçilen etkinliklerde ilk olarak sahneye çıkan dünya şampiyonu Karşıyaka Belediyesi Smyrna Koreografi Topluluğu ekibi vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Sergiledikleri Kafkas Yöresi'ne ait coşkulu folklor gösterileri seyircilerden büyük alkış alan ekibin sahne performansı geceye katılanları adeta mest etti.

Yolcu Bilginç'ten Unutulmayacak Konser

Etkinlikler kapsamında İzmir Büyükşehir Bandosu THM ve Pop Grubunun da sahne aldığı gecenin finalinde Türk Halk Müziği'nin önemli ismi Yolcu Bilginç Dikililerle buluştu. Sesiyle, sazıyla yaptığı şelpeleriyle dakikalarca ayakta alkışlanan usta sanatçı Bilginç, Dikililileri kendine hayrın bıraktı. Bilginç'in yaklaşık iki saat süren muhteşem konseri sarı saçlım mavi gözlüm türküsüyle son buldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Dikili Eylül Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title