Haberler

Dikili Belediyesi'nden Uluslararası Atak

Güncelleme:

Avrupa'nın en önemli denizcilik fuarı olarak kabul edilen Boot Düsseldorf 2016'ya çıkarma yaparak stant açan İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'nin partnerliğinde gerçekleştirdiği tanıtımlarla Dikili Belediyesi, fuarın gözdesi oldu. Düsseldorf Fuar Merkezi'nde 17 salonda düzenlenen fuara bu yıl 60 ülkeden bin 800 firma katılırken, Türkiye'den de aralarından Dikili Belediyesi'nin de olduğu toplamda 34 kurum ile firma yer alıyor. 31 Ocak'a kadar açık kalacak fuarı 250 bin civarında kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Ziyaretçi Akını

CHP'li Mustafa Tosun'un Dikili Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmasının ardından birbiri ardına hayata geçirilen yatırım ve projelerle iç turizmde gözde haline gelen Dikili ilçesi, şimdilerde Dikili Belediyesi'nin gerçekleştirdiği uluslararası tanıtım atağıyla dünya turizminde de söz sahibi kent hedefine doğru başarıyla ilerliyor. Avrupa'nın en önemli denizcilik fuarı olarak kabul edilen ve Almanya'nın Düsseldorf kentinde bu yıl 47'ncisi düzenlenen Deniz Fuarı'na çıkarma yapan Dikili Belediyesi'nin, ilçenin tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle birlikte su sporları ve deniz turizmi alanında tanıtıldığı Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Dikili stantı, ziyaretçi akınına uğradı.

"Bu Fuar İlçemizin Tanıtımı İçin Önemli Bir Fırsat"

31 Ocak akşamına kadar açık olacak fuarda "Sevginin Kenti Dikili Seni Çağırıyor" temasıyla misafirlerini ağırlayacaklarını ifade eden Dikili Belediye Spor Koordinatörü Murat Durak, "Kentimizin sahip olduğu doğal güzelliklerle birlikte su sporları ve deniz turizmi potansiyelini dünyaya tanıtmak için yer aldığımız fuarda stantımıza gösterilen ilgi bizleri oldukça mutlu ediyor" dedi. Murat Durak, yaptığı açıklamasında deniz turizmi ile su sporları, yat ve teknecilik alanlarında dünyanın en prestijli fuarı olarak kabul edilen Boot Düsseldorf 2016'ya katılarak Dikili'nin tanıtımı için çok önemli bir fırsatı değerlendirdiklerini kaydederek şunları söyledi:

"Bu fuara katılmadan önce çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Mustafa Başkanımızın talimatıyla birlikte, belediyemiz bünyesinde özel bir ekip kurarak çalışma programı hazırladık. Çalışma programımız da kentimizin sahip olduğu doğal güzelliklerle birlikte su sporları ve deniz turizmi potansiyelini 3 ayrı dilde anlatan materyaller hazırladık. Hazırladığımız bu materyalleri şuan sergilediğimiz stantımız büyük ilgi görüyor. İzmir Deniz Ticaret Odası'nın büyük desteğiyle yer aldığımız bu fuar sayesinde Çandarlı bölgemizdeki Windsurf-Kitesurf alanıyla birlikte, ilçemizin sınırlarındaki yer alan dalış bölgelerini tüm dünya tanımış olacak. Bu yenilikte Dikili'mizin dünyada marka kent olma yolunda önemli bir adımı olacaktır. Bizlere bu önemli fuarda yer alıp, kentimizin güzelliklerini tanıtma imkanına katkı sunan İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk'e yürekten teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

STANTTA NELER TANITILIYOR

Dikili Belediyesi, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'nin işbirliğinde katıldığı Düsseldorf Deniz Fuarı'nda kentin su sporları ve deniz turizmi potansiyeliyle birlikte kentin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini tanıtıyor. Dikili ilçesinin, Aterneus Antik Kenti, Hatipler Kalesi ve Zindancık gibi tarihi bölgeleriyle, dünyanın en küçük ada kilisesi Aya Nikola Kilisesi'nin öne çıktığı tanıtımlarda Karagöl Krater Gölü ve Nebiler Şelalesi de doğal güzellikleriyle göz kamaştırıyor. Tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle birlikte bölgenin sağlık, inanç ve kültür gibi alternatif turizm zenginliklerinin de tanıtıldığı stantta, yurtdışından gelen turist sayısının artmasına katkı sunarak kent turizminin 12 ay boyunca devam etmesi hedefleniyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Dikili İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title