Haberler

Dikili Başkanı Tosun, Demeç Rekoru Kırdı

Ab ile yapılan anlaşma uyarınca Türkiye'ye iade edilen mültecilerin, İzmir Dikili'de gerçekleştirilen geri kabulleri işlemleri, dünya gündemini üst sıralarına yükseldi.

Ab ile yapılan anlaşma uyarınca Türkiye'ye iade edilen mültecilerin, İzmir Dikili'de gerçekleştirilen geri kabulleri işlemleri, dünya gündemini üst sıralarına yükseldi. Birçok yabancı basın organı da kente gelerek canlı yayın yaptı, gelişmeleri duyurdu. Dikili Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Tosun, bir gün içinde tam 32 canlı yayına çıktı.

İzmir'den yasadışı yollarla Midilli'ye geçen mültecilerin, AB ile yapılan anlaşma uyarınca geri kabulleri işlemlerinin yürütüldüğü Dikili, dün en hareketli günlerinden birini yaşadı. Ulusal ve yerel basınının yanı sıra 107 farklı ülkeden 246 yabancı basın kuruluşu da Dünya gündeminin en önemli konularından biri olan mülteci iadesini takip etmek için kente geldi. Aralarında BBC, Washington Post, Sky News, Times, Daily Mail, Euronews, The Independent, New York Times, theguardian.com, Bild, DPA, Reuters, AP, AFP, Daily News, Al Jazeera, CC TV ve ZDF'nin de olduğu dünyanın önde gelen medya kuruluşları, Dikili'de yaşanan tüm gelişmeleri milyonlarca abone ve okuyucusuna anbean son dakika gelişmesi olarak geçti.

Ulusal ve uluslararası birçok kanalın canlı yayınına katılan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, mülteci kampına karşı olan kent sakinlerinin fikirlerini anlattı. Bir günde 32'si canlı yayına çıkan, yabancı televizyon kuruluşunun sorularını yanıtlayan Başkan Tosun, şunları söyledi:

"İlçemizde bir mülteci kampı istemediğimizi her şekilde dile getirdik. Yerli yerel ve ulusal basından aldığımız destek, uluslararası medya kuruluşlarının haberleriyle daha da perçinlendi. Bu da mücadelemizde haklı ve doğru yolda olduğumuzun en önemli kanıtıdır. Sesimizi Dikili'den dünyaya duyurmaya devam edeceğiz. Hükümet yetkilileri çözüm için önerdiğimiz önerilere sıcak bakarak gelen mültecilerin kimlik ve sağlık kontrollerini liman içerisinde yaparak, onların başka illere sevkini yapıyor. Süreç hep böyle işlerse belediye ve Dikili halkı olarak çalışmalara destek vermeye devam edeceğiz. Başta da söylediğimiz gibi biz sorunun değil, çözümün taraftarıyız. Kentimiz gibi mültecilerin de mağdur edilmesini asla istemeyiz. Bir kez daha ifade ediyorum, mülteci sorununun çözümü; Ulu Önderimiz Atatürk'ün 'Yurtta barış, dünyada barış' ilkesinin ışığından gitmekle sağlanır' ifadelerini dile getirdi.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Dikili İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title