Haberler

Dikey Tarım Aparatı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Dikey tarım aparından görüntüler,-Vatandaşların incelemesi, -Necdet Burla ile röportaj - Bir tarım firması tarafından geliştirilen dikey tarım aparatı, çiftçilerden büyük ilgi görüyor Tarım alanlarından daha çok yararlanmayı sağlayacak dikey tarım aparatı Antalya'nın Kumluca ilçesinde düzenlenen 4. Domates ve Sera Teknolojileri Fuarı'nda (DOMATEXPO) tanıtıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Dikey tarım aparından görüntüler,-Vatandaşların incelemesi, -Necdet Burla ile röportaj - Bir tarım firması tarafından geliştirilen dikey tarım aparatı, çiftçilerden büyük ilgi görüyor Tarım alanlarından daha çok yararlanmayı sağlayacak dikey tarım aparatı Antalya'nın Kumluca ilçesinde düzenlenen 4. Domates ve Sera Teknolojileri Fuarı'nda (DOMATEXPO) tanıtıldı.Stantlarını gezen Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, dikey tarım aparatı hakkında yetkililerden bilgi aldı. Çetinkaya, incelemesinin ardından, aparat sayesinde isteyen herkesin tarımsal üretim yapma imkanı bulabileceğini söyledi.Dikey tarım aparatı satış sorumlusu Ziraat Mühendisi Necdet Burla, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dikey tarım aparatının Türkiye ve dünyada bir ilk olduğunu savundu. Dikey tarım aparatının gelecekte tarım sektörünün lokomotifi olacağını ifade eden Burla, "Daha az topraktan, daha fazla ürün nasıl elde edebiliriz diye çalışma yaparken, dikey tarım aparatını ürettik. Dikey tarım aparatı ile gerçekleştirilen üretimde her şey bizim kontrolümüzde olduğu için, üretimde herhangi bir zararlı kullanımı söz konusu değildir" dedi.Dikey tarım aparatı ile seralarda, ve başka değişik alanlarda üretim yapmanın yanı sıra hobi amaçlı küçük alanlarda tarımsal üretim yapmak isteyenlerin de çeşitli bitki ve meyveler üretebileceklerini kaydeden Burla, böylece insanların kendi ihtiyaç duydukları sebze ve meyveleri tüketebileceklerini belirtti.Burla, şöyle devam etti: "Dikey tarım aparatı ile bir metrekare alanda 500-600 kilo domates, aynı şekilde patlıcan yetiştirebilirsiniz. Yine bir metrekare alanda 240 marul, 500 kilo çilek, 350-400 kilo biber, 600-700 kilo salatalık yetiştirebilirsiniz. Bu buluş insanlık için, tarımın geleceği için güzel bir buluştur. Üretim yaparken, her şey sizin kontrolünüzdedir, bundan dolayı da üretim tamamen doğaldır. Yer kaplamaması, ve pratik kullanımı sayesinde zor iklim şartlarında bile üretim yapılabilir."

Kaynak: AA / Güncel

Hüsamettin Çetinkaya Türkiye Antalya Kumluca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title