Haberler

Dikey Geçiş Sınavı Başvuruları 12 Mayıs'ta Başlayacak

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince 13 Temmuz'da yapılacak. Sınav için başvurular 12-21 Mayıs arasında gerçekleştirilecek.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden (ÖSYM) yapılan açıklamaya göre, Meslek yüksekokulu mezunları ile Açıköğretim Ön lisans Programları mezunlarının, 4 yıllık fakülteye girişlerine imkan sağlayan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için başvurular, 12 Mayıs'ta başlayacak ve 21 Mayıs'ta sona erecek. 13 Temmuz'da gerçekleştirilecek DGS, üniversite rektörlüklerinin bulunduğu illerde gerçekleştirilecek. DGS'ye, meslek yüksekokulları ve açıköğretim önlisans programlarından mezun olanlar ile son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olanlar başvurabilecekler.

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İlahiyat Lisans Tamamlama (İLİTAM) Programına yerleştirme Ankara Üniversitesi tarafından adayların DGS puanlarına göre yapılacağından, bu programa başvuracak adaylar da DGS'ye girecek.

Açıköğretim dahil dört ve daha fazla yıllık programlardan önlisans diploması alan veya alacak olanlar DGS'ye başvuramayacak.

Sınava başvurmak isteyen adaylar, başvuru merkezlerinden, 2008-DGS Kılavuzu ile Aday Bilgi Formundan oluşan başvuru evrakını 2 YTL karşılığında başvurma süresi içinde alacaklar. 50 YTL olan sınav ücreti başvuru işleminden önce ilgili bankaya yatırılacak ve başvurular elektronik ortamda yapılacak. 2007-DGS'ye başvurmuş olan adaylar başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla yapacaklar. 2007-DGS'ye başvurmamış adaylar ise başvurularını, başvuru merkezleri aracılığıyla yapacaklar. Başvuruda, Başvuru Hizmeti Ücreti olarak 3 YTL adaylar tarafından ödenecek.

Başvuru merkezleri ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr adresinden duyurulacak.(ANKA)

(AS/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title