Haberler

DİKA Toplantısı Mardin'de Gerçekleşti

Güncelleme:

Dicle Kalkınma Ajansının Eylül ayı Yönetim Kurulu toplantısı Mardin'de gerçekleşti.

Dicle Kalkınma Ajansı'nın (DİKA) Eylül ayı Yönetim Kurulu toplantısı Mardin'de gerçekleşti.

DİKA'nın Eylül ayı Yönetim Kurulu toplantısı Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz başkanlığında Mardin'de gerçekleştirildi. Toplantıya Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Batman Valisi Azmi Çelik, Şırnak Valisi Hasan İpek ve bu illerin belediye başkanları da katıldı. Toplantıda görüşülen gündem maddeleri arasında 18 Eylül 2014 tarihinde Siirt'te yapılan 2014 Yılı 2. Olağan Kalkınma Kurulu toplantısında alınan ve tavsiye niteliği taşıyan kararlar hakkında kurula bilgi verildi. 2014 Yılı Mali Destek Programları kapsamında tamamlanan ön inceleme, bağımsız değerlendirme, ön izleme, değerlendirme komitesi ve bütçe revizyonu süreçleri neticesinde oluşturulan başarılı projeler Genel Sekreterlik görüşleri ile birlikte Kurul'un onayına sunuldu. Ajans Genel Sekreterliği tarafından hazırlanan ajansın 2015 yılı çalışma programı ve bütçe taslağı yönetim kurulu tarafından görüşüldü. 2014 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı çerçevesinde Siirt İl Özel İdaresi tarafından ajansa sunulmuş olan, Genel Sekreterlik'çe değerlendirmesi tamamlanarak başarılı bulunan, "Siirt Tekstilkent" adlı faaliyet teklifi Kurul tarafından onaylandı.

27 Ağustos 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Kalkınma Ajansları Yatırım Destek Ofisleri Yönetmeliği ve Yatırım Destek Ofisleri faaliyetleri hakkında kurul üyeleri bilgilendirildi.

TRC3 Bölgesi illerinin (Mardin, Batman, Şırnak, Siirt) ulusal düzeyde tanıtımına katkı sağlanması amacı ile 22 - 25 Ocak 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan EMİTT fuarında, bölge valilikleri ile işbirliği içerisinde, Ajans Genel Sekreterliği'nin fuar katılımcısı olarak yer alması hususu görüşülerek kararlaştırıldı.

2015 Yılı Çalışma Programı'na uygun olarak hazırlanan Mali Destek Programı Teklif Çağrıları'na ilişkin başvuru rehberleri kurul üyelerine sunulduktan sonra toplantı sona erdi. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mardin Batman Siirt Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title