Haberler

Dika, Şırnak'ta 10 Projeye Destek Verecek

DİKA, 2014 yılı mali destek programı kapsamında Şırnak'ta uygulanacak 10 proje için 4 milyon, 435 bin 655 lira destek sunacak.

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) 2014 yılı mali destek programı kapsamında Şırnak'ta 10 projeye destek sağlayacak.

DİKA Şırnak Koordinatörü Faik Buğday, yaptığı açıklamada, bu yıl ajansın uyguladığı destek programlarına Mardin'den 42, Şırnak'tan 41, Batman'dan 40 ve Siirt'ten 23 olmak üzere toplam 146 proje başvurusu yapıldığını söyledi.

Bu projelerden 40'ının destek almaya hak kazandığını ifade eden Buğday, "Şırnak'tan başvurusu yapılan 41 projeden 10'u asil, biri de yedek listede olmak üzere 11 proje değerlendirme sürecini başarıyla tamamlamıştır" dedi.

Şırnak'a aktarılacak destek miktarının 4 milyon 435 bin 655 lira olduğunu kaydeden Buğday, bunun dağıtılan toplam kaynağın yüzde 29.57'sine tekabül ettiğini dile getirdi.

Buğday, Şırnak'ın TRC3 Bölgesi illeri arasında yüzde 22,4 nüfus oranı ve diğer illere nazaran daha az sayıda sanayi tesisine sahip olmasına rağmen bu yıl ki mali destek programlarından en yüksek oranda yararlanan birinci il olacağına işaret ederek, şöyle dedi:

"Göreve başlamadan önce DİKA'nın çok tanınmadığı ve faaliyetleri yeterince bilinmediğinden Şırnak'a ayrılan mali kaynağın yarısına yakını kullanılmadığı için geri gitmiş. Ben göreve başladıktan sonra buna izin vermedik. Bu kaynağın kullanılması için yoğun gayret gösterdik."

Bu süreçte bölgeler arası gelişmişlik farkının giderilmesi için Şırnak'ın bu tür desteklerden istifade etmesi gerektiğine dikkati çeken Buğday, kendilerine destek sunan herkese teşekkür ettiklerini belirtti. - Şırnak

Kaynak: AA / Yerel

Batman Mardin Şırnak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title