Haberler

Dijital Hastane Uygulaması

Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, “Anlaşmanın çerçevesi olarak bugün 200 hastanemizi bilişim yöneticisi veya bilişim ile uğraşan kişisi burada ilk kurslarını alacaklar” dedi.

Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, "Anlaşmanın çerçevesi olarak bugün 200 hastanemizi bilişim yöneticisi veya bilişim ile uğraşan kişisi burada ilk kurslarını alacaklar" dedi.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ve HIMSS -EMRAM Dijital Hastane projesi çalıştayı düzenlendi. Projeyi anlatan Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, "Adımları artık daha çok netleştiriyoruz. Ülkemizde sağlık sistemini dijitalitasyonu aslında 2000'li yıllarda çok yoğun olarak yaşanmıştır fakat dijital hastaneye, kağıtsız hastaneye geçiş başka bir aşama. Bizim hastanelerimizde bilişim yoğun olarak kullanılıyor. Ancak bunu standartize hale getirerek başka kamu hastaneleri ile birbiriyle görüşür olması birbirine veri aktarabilmesi bir başka aşama. Bu dünyanın bazı ülkelerinde, bazı bölgelerinde kısmi olarak uygulanıyor. Bizim ülke olarak birçok avantajımız var. Bizde de çok önemli bir irade şekilleniyor bununla alakalı. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde biz Sağlık Bakanlığı Hastanelerinin tamamının dijital hastaneye geçilmesiyle ilgili süreci başlattık" şeklinde konuştu.

HIMS-EMRAN işbirliği ile 15 Kasım 2013'de imzalanan karsız dijital hastaneye geçiş ile ilgili bir yapılanma olduğunu kaydeden Dokucu, "Anlaşmanın çerçevesi olarak bugün 200 hastanemizi bilişim yöneticisi veya bilişim ile uğraşan kişisi burada ilk kurslarını alacaklar. Bunlar kendi hastanelerine dönecekler, önce bize verilerini paylaşacaklar biz hedeflediğimiz 200 hastaneyi önümüzdeki bir yıl içerisinde değerlendireceğiz, eksiklerini gidereceğiz ve bunların birbiri ile bağlana bilmesi ile alakalı süreci açıkçası yöneteceğiz" diye konuştu.

Dokucu, "Dijital hastaneleri biz ilk 200 hastanelerimize geçmekle alakalı kurguladık. Kurgu itibariyle en önemli adımlardan birini bugün burada attık. Hastanın verisi hastane tarafından sıhhatli bir şekilde saklanmak zorunda. Biz hastaların verilerini sağlıklı bir şekilde dijital ortama aktarırsak bu aktardığımız verileri o kişinin bilgisi ve onayı dahilinde kullanma ile ilgili süreci tanımlarsak bununla ilgili süreç devam ediyor. O hastanın kendi bilgisi dahilinde verinin her türlü donanımı bu kişi takip edecektir. O kişi hakkında alınacak tıbbi kararların daha doğru hale getirilecektir. Kişinin verisi görüntüsü bilgisi raporu kaybolmayacaktır. 5 yıl sonraya ait veri hala veridir. Kendisi tarafından saklanır ve onay verilirse kullanılabilir" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Ali İhsan Dokucu Türkiye Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title