Haberler

Dijital Hastane"De Konforlu Sağlık Hizmeti

İzmir'de mayıs ayında hizmete giren Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi, hasta işlemlerinin kağıt kullanılmadan tamamen led ekranlardan takip edildiği "dijital hastane" olma özelliğinin yanı sıra tuvalet, banyo, televizyon, buzdolabının yer aldığı 19 suit ve 143 tek yataklı odasıyla hastalar...

TEZCAN EKİZLER - İzmir'de mayıs ayında hizmete giren Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi, hasta işlemlerinin kağıt kullanılmadan tamamen led ekranlardan takip edildiği "dijital hastane" olma özelliğinin yanı sıra tuvalet, banyo, televizyon, buzdolabının yer aldığı 19 suit ve 143 tek yataklı odasıyla hastalar ve yakınlarına konforlu sağlık hizmeti veriyor.

Çiğli ve Karşıyaka'daki toplam 270 yataklı eski devlet hastaneleri ile kamu sağlık merkezlerinin yetersizliği nedeniyle Çiğli'de hayata geçirilen, konforu ve teknolojik donanımıyla dikkati çeken Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi, 242'si uzman hekim bin 280 personeliyle 21 Mayıs 2016'da bölge halkına hizmet vermeye başladı.

Hasta işlemlerinin tamamının kağıt kullanılmadan bilgisayar ortamında gerçekleştirilmesiyle "dijital hastane" özelliğine sahip Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi, hastalarını da adeta lüks bir otel konforunda ağırlıyor.

Koğuş sistemli hasta odalarından çok farklı şekilde her birinde tuvalet, banyo, televizyon, buzdolabı ve refakatçı bölümü olan 19 suit, 143 tek ve 111 çift yataklı odasının yer aldığı hastanede, yanık tedavisi için 17, yoğun bakım için ise 117 yatak bulunuyor.

Bünyesinde 112 poliklinik odası, 12 ameliyathanesiyle kentin kuzeyindeki hastaneler arasında öne çıkan Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi, hizmete girmesinin ardından bünyesinde yeni uygulamalarıyla da dikkati çekiyor.

Uygulamaya girenler arasındaki anjiyo ünitesinde 2 ayda 185 anjiyo yapılırken, ilk açık kalp ameliyatının da kasım ayında gerçekleştirildiği hastanede, diyaliz tedavi merkezi, yenidoğan servisi ve çocuk hastalıkları poliklinikleri, çeşitli branşlardan uzmanların yer aldığı Diyabetik Ayak Konseyi de son dönemde hizmete alınan birimler arasında yer alıyor.

Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Yöneticisi Opr. Dr. Teoman Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süre önce hizmete açılan hastanelerinde, güler yüzlü personel ve son teknolojilerle sağlık hizmeti verdiklerini, ilklere imza atmayı sürdürdüklerini söyledi.

Şen, kentin kuzeyinde bulunan ilçelerin yanı sıra tüm İzmir'e 30 branşta hizmet sunduklarını aktararak "Buna rağmen hastanemiz kapasitesinin altında çalışıyor. Hastanemize başvuran hasta sayımız günlük ortalama 7 bin. Kapasitemiz ise günde 10 bin hastayı tedavi edecek altyapıya sahip. 417 hasta yatağımızın doluluk oranı ise yüzde 90. Sağlık hizmetinden faydalanmak için tüm İzmirlileri hastanemize davet ediyorum." dedi.

Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'nin 5 yıldızlı otel konforunda hizmet verdiğini vurgulayan Şen, şöyle devam etti:

"Gerek hastane odalarımız gerekse verdiğimiz sağlık hizmetinin kalitesi ortada. Yeni açılmış bir hastane olmasına rağmen Çiğli Bölge Eğitim Hastanesine İstanbul başta olmak üzere birçok kentten hastalar gelip burada ameliyat oluyor, sağlık hizmetlerini alıyorlar. Hastaneden ayrılırken ise 5 yıldızlı hizmet aldıklarını söylüyorlar. Hastanemiz, İzmir'de sağlık turizminin ilerlemesi için elinden geleni yapıyor. Yeni hizmete sokacağımız polikliniklerle bu yolda emin adımlarla yürüyeceğiz."

Hastaneye otobüs servisi

Çiğli Devlet Hastanesi'nin kapanmasının ardından Egekent Mahallesi sakinlerinin hastaneye ulaşmada sıkıntı yaşadıklarını hastane yönetimine bildirmeleri üzerine gerekli girişimleri başlattıklarını aktaran Şen, "Vatandaşa hizmet sağlama hedefiyle, hastane yönetimi olarak servis kiraladık. Yarım saatte bir hastanemizden Egekent'e servis aracımız gidiyor, belirli bir güzergahtan geçerek vatandaşlarımızı hastanemize getiriyor. Aynı şekilde hastaneden de vatandaşları mahalleye götürüyor." bilgisini verdi.

Günde 200 çocuğu hastanemizde tedavi ediyoruz

Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Yenidoğan Kliniği Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Özgür Olukman da özellikle çocuk sağlığı konusunda hizmete giren polikliniklerde günde yaklaşık 200 çocuğun tedavisinin gerçekleştirildiğini söyledi.

Olukman, "Hastanede çocuk hastalıkları için pediatri kliniklerinin yanı sıra yan dal poliklinikleriyle de hizmet veriyoruz. Alanında başarılı hekimlerle çocuk gastroenteroloji, enfeksiyon hastalıkları, nefroloji, nöroloji, kardiyoloji, yeni doğan ve yoğun bakım gibi birçok branşta sağlık hizmeti sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Yenidoğan Karşıyaka İzmir Çiğli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title