Haberler

    Diğer Telefonlarda da Safir Ekran Olabilir

    Çinli analist bazı telefon üreticilerinin safir ekran peşinde olduğunu ileri sürdü.

    Hasan Uğur Nayır - -

    İlginç tahminler yürüten Çinli analist K. Tong-mu, iPhone'lar ve iWatch'ta safir ekranın kullanılmasıyla bu durumdan diğer üreticilerin de etkileneceğini ileri sürdü. Gelecek seneki bazı amiral gemisi modellerinde safir ekrana yer verilebileceğini belirtti. Analistin tahminleri bu kadarla sınırlı değil.


    Tong-mu'ya göre 2015'te birkaç üretici Quantum Dot ekran teknolojisine geçiş yapacak. Quantum Dot teknolojisi CRT ve LCD'ye göre daha farklı, ama OLED'e benziyor. Mobil cihazlar için uzun batarya ömrü sağlıyor. Yüksek parlaklık seviyesi ve renk çeşitliliği konusunda öne çıkıyor. DisplaySearch ve bazı teknoloji araştırma geliştirme şirketlerine göre şu anda en başarılı ekran teknolojisi. Amazon Kindle Fire HDX 7'de kullanılıyor. LG ve Samsung'un Quantum Dot kullanmak istediğine dair Kore kaynaklı rapor yayınlanmıştı. Son olarak Tong-mu HTC'ye değindi. HTC'nin M9'un suya dayanıklı olacağını iddia etti. Ultrapiksel kamera teknolojisi yerine yeni bir kamera çözümünün kullanılabileceğini öngördü.



    Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Hasan Uğur Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title