Haberler

Didimli Zeytinciler Verim ve Kaliteden Memnun

Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, hasat sezonu öncesinde yaptığı değerlendirmede bu yıl verim ve kalitenin yüksek olduğunu belirtti.

Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, hasat sezonu öncesinde yaptığı değerlendirmede bu yıl verim ve kalitenin yüksek olduğunu belirtti.

Zeytinde 2016 yılı hasat sezonu öncesinde değerlendirme yapan Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir bu yıl verim ve kalitenin iyi olduğunu söyledi. Zeytindeki verimle ilgili İlçedeki tüm yerlerde gerek Aydın İl Tarım gerekse İlçe Tarım Müdürlüğünce incelemelerin ve denetlemelerin yapıldığını belirten Gökdemir "Hava şartları çok iyi gidiyor. Bu yıl verim ve kalite üreticileri memnun ediyor. Sadece denizden rüzgar esen bazı yerlerde zeytin sineği görüldüğünü öğrendik; bu konuda da yetkililerce üreticileri ilaçlama konusunda bilgiler verildi. Ayrıca bu dönemde yaprak gübresi de atılarak ağaçlar korunabilir. Bunun dışında ilçemizde şu an gözle görülür bir sıkıntı yok. Eylül ayında ilk hasadı almayı bekliyoruz ve ilk zeytinyağı elde edilecektir. Öte yandan tane zeytinde de kalibre yüksek ve bereketli bir yıl olmasını bekliyoruz. Bu dışında üreticilerinde bahçelerini kontrol etmelerini istiyoruz." dedi.

Başkan Gökdemir bu yıl Didim'de 400 üreticinin iyi tarım yaptığını dile getirerek bu sayının giderek daha artmasını temenni ederken, üreticilere de iyi tarım yapmaları konusunda çağrıda bulundu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aydın Didim Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title