Haberler

Uluslararası Halk Oyunları Festivali Ekipleri Didim'de

Güncelleme:

Uluslararası Halk Oyunları Festivali için 8 ülkeden ve yurt içinden Didim'e gelen ekipler Didim Kaymakamı Emiroğlu'nu ve Didim Belediye Başkanı Atabay'ı ziyaret etti.

Didim Halk Oyunları Topluluğu Gençlik Spor Kulübü Derneği öncülüğünde düzenlenen Uluslar arası Halk Oyunları Festivali için 8 ülkeden ve yurt içinden Didim'e gelen ekipler Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu'nu ve Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay'ı makamlarında ziyaret etti.

24-27 Temmuz 2014 tarihleriarasında gerçekleşecek olan Uluslararası Halk Oyunları Festivaline katılmak üzere Gürcistan, Yunanistan, Bosna Hersek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Makedonya, Kırgızistan, Sırbistan, Karadağ ve Ankara'dan ilçeye gelen ekipler 25 Temmuz Cuma günü resmi ziyaretler gerçekleştirdi.

Didim Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği (DAHOTGSK) Başkanı İlyas Aydur ve DAHOT yönetimi nezdinde gerçekleştirilen ziyaretlere yabancı ülkelerin gelen Halk oyunları ekipleri ile yurt içinden gelen ekipler yöneticileri katıldı. İlk olarak Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu makamında ziyaret edilirken, yurt dışından gelen ekipler ülkelerinden getirdikleri hediyeleri Kaymakam Emiroğlu'nu hediye ettiler.

"DİDİM'E RENK KATTINIZ"

Ziyarette konuşan Kaymakam Ersin Emiroğlu Halk Oyunlarının Festivalinin düzenlediği günlerde şehir dışında olacağını ve gelecek yıl düzenlenecek Festival'de bu mutluluğu paylaşmayı ümit ettiğini belirterek "Sizleri haberlerden takip edebileceğim. Önümüzdeki yıl daha güzel şartlarda sizleri ağırlamayı hedefliyoruz. Didim'e renk kattınız. Şeref verdiniz" dedi.

Ziyaretin sonunda Kaymakam Emiroğlu yabancı ülkelerin ekiplerine Didim'in Zeytinyağını hediye etti. Ziyaretin sonunda hatıra fotoğrafı çektirildi.

"BAŞKAN ATABAY'A ZİYARET"

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Yabancı ülkelerden gelen Halk oyunları ekipleri daha sonra Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay'ı makamında ziyaret etti. Başkan Atabay ve Meclis üyeleri konuklarıyla tek tek tokalaşarak hoş geldiniz dileklerinde bulundu. Ziyarette yurt dışından gelen ekipler ülkelerinden getirdikleri hediyeleri Başkan Atabay'a hediye ettiler. Ziyarette konuşan Belediye Başkanı A. Deniz Atabay "Didim'e hoş geldiniz" diyerek sözlerine başlarken "Burada bizimle beraber geçireceğiniz günlerde bizler içinde mutluluk verici olacak. Bu aynı zamanda kültürlerin bir araya gelmesi. Daha evvel de yapılan organizasyonlar bunlar, Bu tip organizasyonların ilçemizde daha çok olmasını sağlayacağız." dedi. Ziyaretin sonunda Didim Belediyesi önünde hatıra fotoğrafı çektirildi.

27 Temmuz Pazar günü sona erecek olan Uluslar arası Halk Oyunları Festivaline Gürcistan, Yunanistan, Bosna Hersek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Makedonya, Kırgızistan ve Sırbistan Karadağ ve Türkiye'den 400 dansçının katılacağı öğrenildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ersin Emiroğlu Yunanistan Gürcistan Didim Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

VAPUR SEFERLERİ İPTAL Mİ? 18 Nisan İstanbul'da vapur seferleri iptal mi edildi? Yeşim Akıncı kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Yeşim Akıncı kaç yaşında, nereli? Yeşim Akıncı biyografisi! Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title