Haberler

Didim Şehitler İçin Rekor Denemesi

Şehitler için rekor denemesiFETHULLAHÇI Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle şehit olanları anmak ve darbeyi püskürten halka teşekkür etmek için daha önce hiç kimsenin denemediği Didim ile Bodrum arasındaki yaklaşık 51.2 kilometrelik mesafeyi yüzerek rekor kırma girişiminde bulunan eski milli yüzücü Alper Sunaçoğlu, Altınkum İskelesi'nden kulaç atmaya başladı.

Şehitler için rekor denemesi

FETHULLAHÇI Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle şehit olanları anmak ve darbeyi püskürten halka teşekkür etmek için daha önce hiç kimsenin denemediği Didim ile Bodrum arasındaki yaklaşık 51.2 kilometrelik mesafeyi yüzerek rekor kırma girişiminde bulunan eski milli yüzücü Alper Sunaçoğlu, Altınkum İskelesi'nden kulaç atmaya başladı.

Cumhuriyet Kadınları Derneği ile DLK Gümrük Müşavirliği A.Ş. firmasının katkılarıyla düzenlenen etkinlik kapsamında Altınkum sahiline gelen eski milli yüzücü Alper Sunaçoğlu'na, Didim Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Naşit Oskay, Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Sekreteri Doç. Dr. Şen Yazgan ve Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri de eşlik etti. Eski milli yüzücü Alper Sunaçoğlu, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimini protesto etmek için toplandıklarını belirterek, rekor denemesini özellikle 30 Ağustos Zafer Bayramı haftasına ve Türk milletinin tarihinde büyük taarruzunun yıl dönümü olan 26 Ağustos tarihine denk getirmeye çalıştığını söyledi.

"EGE DENİZİ, YÜZME AÇISINDAN ZOR"

İlk defa denenecek bir parkur olan Didim-Bodrum arasında yüzmeye çalışacağını ifade eden Sunaçoğlu, Ege Denizi'ndeki dalgalar, akıntı ve şiddetli rüzgarla mücadele ederek geçmeye çalışacağını belirterek, "Ege Denizi, yüzme açısından zor bir denizdir. Hem şiddetli rüzgar, hem akıntı, hem de dalga boyu 1 metreyi bulan denizde yüzeceğim. Didim ile Bodrum arasındaki 51.2 kilometrelik mesafeyi, 11 saatte geçeceğimi tahmin ediyorum. Bana bu etkinlikte destek olan Cumhuriyet Kadınlar Derneği ile DLK Gümrük Müşavirliği A.Ş. firmasına ve beni yalnız bırakmayan halka teşekkür ediyorum" dedi.

"KULAÇLARIMI DEMOKRASİ İÇİN ATACAĞIM"

15 Temmuz'da yaşamını yitirenleri anmak ve darbeyi püskürten halka teşekkür etmek istediğini anlatan eski milli yüzücü Alper Sunaçoğlu, "Bu kez kulaçlarımı demokrasi için atacağım. Günümüzde uzun mesafede rekor gerçekleştiren Avustralyalı milli yüzücü Trent Grimsey, Manş Denizi'nde yüzmüştü ve 32 kilometreyi 6 saat 45 dakikada geçmişti. Ben de burada ilk 32 kilometreyi 6 saat 45 dakikanın altında yüzmeye çalışacağım. Ardından da kendi rekorumu kırmaya çalışacağım. FETÖ'nün darbe girişimini lanetleyerek, Türk halkının emperyalizme karşı gösterdiği kahraman direnişi dünyaya duyuracak ve yeni rekorumuzu 30 Ağustos ruhu ile Türk halkına armağan edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Altınkum Bodrum Didim Politika Güncel Haberler

title