Haberler

Didim İlçe Milli Eğitim 1 Yıllık Çalışmasını Anlattı

Didim İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün 2015 yılı bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Didim İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün 2015 yılı bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Didim Zeynep Mehmet Dönmez Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde yapılan toplantıya Didim Kaymakamı İskender Yönden, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim İlçe Emniyet Müdürü Özgür Selçuk, Didim İlçe Jandarma Komutanı Gürkan Kabakçı, Oda ve Sivil toplum kuruluşlarının Başkanları ve temsilcileri, siyasi parti ilçe temsilcileri, Muhtarlar ile Okul aile birliklerinin başkanları katıldı. Toplantı öncesinde davetlilere kahvaltı ikram edildi.

"SORUNLARI DA BİRLİKTE ÇÖZECEĞİMİZE İNANIYORUM"

Toplantıda ilk konuşan Didim Kaymakamı İskender Yönden kendisinin Didim'de maestro görevi üstlendiğini, başarıda ve başarısızlıkta herkesin payı olduğunu ifade etti. Yönden eleştirilere her zaman açık olduklarını belirterek "Sizlerin eleştirileri bizlere yön gösterecek. Sizleri davet etmemizin altında da sizlerin görüşlerine önem vermemizdir. Başarı için inanmak şart; ben inanıyorum ve sorunları da birlikte çözeceğimize inanıyorum." dedi.

Ardından bilgilendirme toplantısına geçildi. Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Turgut slayt eşliğinde yaptığı sunumunda Didim'de 33 resmi 16'ı özel olmak üzere 49 eğitimi kurumunun olduğunu ifade ederek İlçedeki tüm okullarda 11.038 öğrenci, Halk Eğitim ve Mesleki Eğitim'de 11.535 kursiyer olmak üzere toplamda 22.573 bireye eğitim-öğretim verildiğini söyledi.

Öğretmen ve derslik ile sınıflara düşen öğrenci sayısı anlamında sıkıntı yaşamadıklarını belirterek Turgut merkezdeki okullar ile merkez dışındaki mahallere nazaran sınıfa düşen öğrenci sayısında fazla olduğunu söyledi. 2014-2015 eğitim öğretim yılında sürekli devamsızlık yapan öğrenci sayısının 96 olduğunu söyleyen Turgut bu yıl bu sayının 12'ye düştüğünü söyledi. 2013-2014 yılında BİMER, Alo 147 ve diğer sorunlarla ilgili 147 olan şikayet sayısının 2014-2015 eğitim öğretim yılında 16 düştüğünü belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Turgut okullarda da öğrencilerin gelişimi için bir çok proje uyguladıklarını ifade etti.

"TEOG DA İL BİRİNCİLİĞİ"

Milli eğitim çalışanları ve okul idarecileriyle sık sık bir araya geldiklerini ve çalışmaları ele aldıklarını belirten Turgut Temel Eğitimden Ortaöğretime geçiş (TEOG) geçen yıla oranlar istatistiksel anlamda büyük başarı elde ettiklerini ve İl genelinde de şu an birinci olduklarını söyledi.

"YENİ YAPILACAK OKULLAR"

Okulların güvenliği açısından İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ile birlikte çalıştıklarını belirterek taşımalı eğitim sistemini de sürekli denetlediklerini söyledi.

Didim'de okul ihtiyaçlarını olduğun ve bunun da bazılarının yatırım programlarını alındığını belirterek "2016 yılında Anadolu İmam-Hatip lisesi ile İmam Hatip ortaokulu, 2017 yılında ise Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi (Endüstri meslek lisesi) ve Fen Lisesi kazandırmaya çalışıyoruz." dedi.

Konuşmanın ardından Kaymakam Yönden soru-cevap kısmının önemli olduğunu belirterek soru-cevap kısmına geçildi. Okullarla ilgili yapılan şikayetlerin neler olduğuna yönelik soruya cevap veren Turgut "Başta sınıf değiştirme olmak üzere yanlış anlaşılmalardan kaynaklı şikayetler oluyor; bunlar gerektiğinde personelimiz bizzat gidip veliyi bilgilendiriyor." dedi. Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız'ın Halk eğitim merkezindeki kurslar ve kursiyer sayısına yönelik sorusuna cevap veren Turgut, Halk Eğitimde bir çok kursun açıldığını belirterek kursiyer sayısı anlamında İl genelinde pek iyi durumda olmadıklarını fakat bunun arttırılması için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Didimli Eczacı Fehime Kurt ise Didim'e Fen Lisesi kazandırılması gerekliliğine dikkat çekip bu konuda en kısa sürede adım atılması gerektiğini söyledi. Okul önlerinde gezen şahıslarla ilgili dile getirilen şikayete cevap veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Turgut Emniyetin okul çıkış saatlerinde okullarda olduğunu belirtti. İlçe Emniyet Müdürü Özgür Selçuk ise özellikle Liselerde yetişkin öğrencilerin okul önünde olduğunu fakat bazen bunlarında şikayet edildiğini belirterek, öğrencilerde öğrenci kimliği olmadığından yanlış anlaşılmalarında yaşandığını söyledi. Mavişehir'de bulunan Arif Nihat Asya ilkokulunun okul çıkışında zaman zaman emniyet görevlilerin olmadığından dert yanılırken, öğrenciler için üst geçit konulması talebi yinelendi.

"ÜNİVERSİTE TALEBİ"

Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu Didim'de var olan üniversiteye sahip çıkılmasını isterken, Üniversitenin Didim merkeze taşınması ve bunun içinde bir çalışma başlatılması gerektiğini söyledi. Didim Belediye Başkanı Üniversite yeri için toplumsal bir çalışma başlatılmasını önererek planlamaların tamamlanmak üzere olduğunu ve bu konuda adımlar atılabileceğinin mesajını verdi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İskender Yönden Mehmet Dönmez Didim Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title