Haberler

Didim'de 'Zeytin Çiftçi Tarla Okulu Projesi Eğitim Toplantısı' Yapıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2013 yılında başlatılan 'Çiftçi Tarla Okulu Projesi' Aydın'ın Didim ilçesine bağlı Batıköy'de bulunan Talmanlar Zeytinlik İşletmesi zeytin bahçesinde yapıldı.

Didim kaymakamı Ersin Emiroğlu, Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, Didim Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İsmail Efe Didim, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Aydın Çelik, Söke Ziraat Oda Başkanları ve çok sayıda Didim zeytin üreticilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı teknik elemanı Hamide Ulusal tarafından verilen eğitimde; zeytinde görülen hastalık ve zararlılar hakkında yerinde uygulamalı bilgi verildi. Hastalık ve zararlıların ağaç üzerinde gösterilerek tanınması sağlanırken, kültürel ve kimyasal mücadele yöntemleri anlatıldı. Üreticiler karşılaştıkları sorunları bahçe içerisinde ağaç üzerinde sorarak öğrenme fırsatı buldu. Eğitim sonunda kursiyerlere 'Katılım Belgesi' verildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Salih Köksal Zeytinlik Didim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title